Afbeelding
Foto door Pavel Danilyuk

ZZP freelancers kunnen vraag naar arbeid met meer uren invullen

31 mei 2022 om 13:39 Partnercontent

Vanuit de politiek komt er een signaal dat het extreem tekort aan goed personeel misschien ingevuld kan worden door freelancers meer uren te laten werken. Het is een oplossing die niet het hele probleem bij werknemers kan oplossen, maar wel een goede aanzet kan zijn om meer openstaande uren in te vullen. Maar wat voor invloed heeft dat op mijn urencriterium?

Netwerk

Als startende zzp’er kan het lastig zijn om je weg te vinden wat betreft belastingregels. Daarnaast wil je ook graag ervaringen uitwisselen met andere meer ervaren ondernemers. Je kunt op dit gebied online veel vinden, maar gewoon face to face met ondernemers praten is wel zo prettig.

Veel zzp’ers en eenmanszaken sluiten zich aan bij de plaatselijke businessclub. Zo’n ondernemersvereniging kan je op vele gebieden helpen. Vaak ontmoeten de leden zich in een ongedwongen setting. Zo zijn er in Leusden bijvoorbeeld gratis ondernemersbijeenkomsten. Zulke meetings zijn bijvoorbeeld in de vorm van een workshop, lezing of ondernemerslunch. Deze ondernemersbijeenkomsten zijn ideaal voor starters om te netwerken. Je ontmoet er ondernemers van divers pluimage. Als je geluk hebt zit er ook een belastingexpert tussen die je kan helpen met vragen over het urencriterium. Werk je in een hybride vorm, waarbij je nog voor een baas werkt, dan kan een behaald urencriterium je belastingvoordeel opleveren.

Zichtbaar

Als ondernemer wil je altijd goed zichtbaar en goed vindbaar zijn voor nieuwe klanten. Heb je een kantoor of een winkel dan ontvang je daar graag je klanten. Naast een fysieke plaats waar je klanten kunt ontvangen is de vindbaarheid op internet minstens zo belangrijk. Je kunt je dan bijvoorbeeld aanmelden bij een online telefoongids, maar nog beter is het als je bij google je eigen bedrijfspagina aanmaakt. Daar staat niet alleen je adres en telefoonnummer op, maar ook een google maps kaartje waar je te vinden bent. Altijd handig als je een nieuwe klant gaat ontvangen. Zo kan die in één oogopslag zien waar jouw kantoor gevestigd is.  Voor sommige ondernemers is het lastig te begrijpen dat je er alleen met een gelikte website nog lang niet bent.

SEO proof

Als mensen naar jouw dienstverlening in een bepaalde branche googelen dan wil je natuurlijk zo ver mogelijk bovenaan staan in de zoekresultaten. Je pagina moet dan naast een snelle laadtijd, voorzien zijn van foto’s en video’s ook teksten hebben die search engine geoptimaliseerd zijn. Dat betekend dat ze zo geschreven zijn, dat ze voor de jouw relevante zoekwoorden gevonden worden. SEO teksten schrijf je niet zomaar even op een vrije zondagavond. Daar is echt expertise voor nodig.

Meer uren

Misschien ben je na de afloop van de coronapandemie meer uren voor jezelf gaan werken, omdat je er dit jaar echt voor wilt gaan. Je hoopt meer naamsbekendheid in je regio te krijgen en zo meer van je producten te verkopen. Kom je hierdoor op meer dan 1225 gewerkte uren en heeft je bedrijf een als rechtsvorm een eenmanszaak, vof of maatschap? Dan voldoe je aan het urencriterium. En ben je voor de belastingdienst een ondernemer die ook in aanmerking komt voor diverse aftrekposten. Zorg wel dat je een goede urenregistratie hebt zodat je later kunt bewijzen dat je die uren echt in je eigen onderneming hebt gestoken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie