Afbeelding
Foto: Pixabay

Effectiviteit van je bedrijf vergroten? Dit zijn 6 aandachtspunten

21 september 2022 om 07:26 Partnercontent

Naast een goede officemanager en de juiste mensen op de juiste plek zijn er nog meer dingen die je kunt doen om de effectiviteit van je bedrijf te vergroten. Dit zijn zes aandachtspunten:

1. Papieren documenten digitaliseren

Papierloos werken zorgt voor minder rommel op de werkvloer en dat is goed voor de effectiviteit. Waarschijnlijk heb je nog veel papieren documenten uit de tijd dat je nog niet enkel met schermen werkte. Door deze in te scannen en op dezelfde plek te bewaren als de digitale bestanden, kun je ze altijd goed vinden. Dat draagt bij aan de effectiviteit.

2. Zorg voor up-to-date kantoorapparatuur         

Om effectief te kunnen werken, is goede apparatuur een vereiste. Je hebt er geen omkijken naar en kunt je volledig richten op je werk. Investeer daarom in het up-to-date houden van de kantoorapparatuur.

3. Vraag medewerkers om hun mening

Betrokken medewerkers zijn key voor een effectief bedrijf. Vraag je mensen naar hun mening over verschillende zaken. Het laat niet alleen zien dat je hun mening waardeert, maar het kan er ook voor zorgen dat ze meer betrokken raken bij wat er in het bedrijf gebeurt.

4. Wees vragen van klanten voor

Zorg dat alle informatie over producten en diensten online te vinden is, compleet met veel gestelde vragen. Dan ontlast je de klantenservice en kunnen deze medewerkers zich bezighouden met het optimaliseren van de kwaliteit van de service aan klanten.

5. Zorg voor goede bereikbaarheid

Dat alle informatie op de website staat, betekent niet dat een contactformulier op de site volstaat. Zorg dat het telefoonnummer goed te vinden is en de telefoon goed wordt bemand. Creëer je een chatmogelijkheid op de site of op social media, zorg dan dat deze 24/7 bemand is. Kun je dit niet bieden, dan is e-mail een betere optie. Klanten verwachten dan niet meteen een reactie.

6. Goed licht

Goed licht is essentieel voor een goede productiviteit op kantoor. Zorg voor led verlichting die je kan dimmen, dan kun je zorgen voor de juiste lichtsterkte om effectief werken mogelijk te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie