Afbeelding
Foto door Craig Adderley via Pexels

Succesvol bijscholen van medewerkers: zo doe je dat

22 november 2022 om 07:12 Partnercontent

Vaak ben je als werkgever verplicht om scholing aan te bieden aan al jouw medewerkers. Doordat je dit doet, hebben medewerkers de mogelijkheid om hun huidige functie nog beter uit te voeren. Natuurlijk is dit voor je bedrijf ook heel gunstig! We geven je een paar tips hoe je de bijscholing van je medewerkers tot een succes kan maken.

Betrek je medewerkers

Je wilt natuurlijk dat je medewerkers met veel enthousiasme starten aan een cursus of training. Om die reden raden we je aan om je medewerkers te betrekken bij het keuzeproces van het opleidingstraject. Op die manier zijn medewerkers veel meer gemotiveerd. Het is hierbij belangrijk dat je in overleg gaat met de desbetreffende medewerker. Wat wil hij of zij leren? Welke opleiding, cursus of training sluit hier het best op aan? Hoe lang duurt dit traject? Zo laat je ook als werkgever zien dat je al je medewerkers zo goed mogelijk verder wilt helpen.

Maak afspraken

Een opleidingstraject is niet heel voordelig. Voorkom daarom dat medewerkers met de kennis die ze hebben opgedaan weglopen naar de concurrent. Dat lijkt ons namelijk niet helemaal de bedoeling! Maak om die reden voorafgaand duidelijk afspraken. Zo kun je nadenken over een studiekostenregeling. Ook is het goed om te bespreken hoeveel cursussen een medewerker per jaar kan volgen en wat er gebeurt wanneer hij of zij zijn contract beëindigt. Zo weten jullie beide waar je aan toe bent.

Kies een geschikte cursus

Dit klinkt misschien heel erg voor de hand liggend, maar laat de cursus altijd aansluiten bij de werkzaamheden van een medewerker. Niet iedere collega staat namelijk te springen voor scholing naast hun drukke werkdag én dat eist veel bereidheid en motivatie. Bekijk om die reden de betaalde studieverlofdagen van iedere medewerker en overleg of dit voldoende dagen zijn om de cursus of training af te ronden. Op deze manier verlaag je de werk- en studiedruk bij je medewerkers.

Welke training is geschikt voor mijn medewerkers?

Maar welke trainingen zijn geschikt voor jouw medewerkers? De The Lean Six Sigma Company biedt talloze mogelijkheden aan, waardoor medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan Black Belt trainingen of Green Belt trainingen. Welke training je ook kiest, bij The Lean Six Sigma Company ontwikkelen ze trainingen die perfect aansluiten bij jouw unieke organisatie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie