Afbeelding
Foto Pixabay

Een kredietverzekering afsluiten kent veel voordelen

7 maart 2023 om 13:17 Partnercontent

Als ondernemer is het van essentieel belang om goed om te gaan met de financiële risico’s die bij het zakendoen komen kijken. Een van de manieren om deze risico’s te beperken, is door het afsluiten van een kredietverzekering. Lees dit artikel goed door. Je zult er zeker baat bij hebben!

Wat valt er allemaal onder de kredietverzekering?

Bescherming tegen wanbetaling

Een van de belangrijkste voordelen van een kredietverzekering is dat het je bedrijf beschermt tegen wanbetaling door klanten. Als een klant niet in staat is om zijn rekeningen te betalen, dan kan dat een grote financiële impact hebben op jouw bedrijf. Met een kredietverzekering ben je beschermd tegen dit soort risico’s, omdat de verzekeraar de schade zal vergoeden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het krijgen van je geld en kun je je concentreren op het runnen van je bedrijf.

Betere kredietbeslissingen

Een ander voordeel van een kredietverzekering is dat het je helpt bij het nemen van betere kredietbeslissingen. De verzekeraar beoordeelt de kredietwaardigheid van jouw klanten en geeft jou informatie en advies over welke klanten je wel en niet krediet kunt verlenen. De kredietwaardigheid checken gebeurt nu op een onafhankelijke manier. Op basis hiervan kun jij beslissingen nemen over het aangaan van zakelijke relaties en kun je beter inschatten welke klanten een hoger risico vormen.

Verbeterde cashflow

Een kredietverzekering kan ook helpen om de cashflow van je bedrijf te verbeteren. Als je weet dat je gegarandeerd betaald wordt voor je geleverde producten of diensten, dan kun je je betalingstermijnen verkorten en zo je cashflow verbeteren. Je hoeft dan niet meer te wachten op betalingen van klanten en kunt je financiën beter beheren.

Groeikansen benutten

Een ander voordeel van een kredietverzekering is dat het je kan helpen om groeikansen te benutten. Als je weet dat je bedrijf beschermd is tegen wanbetaling, dan kun je meer risico’s nemen en nieuwe markten verkennen. Je kunt nieuwe klanten aantrekken en uitbreiden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de financiële risico’s die daarmee gepaard gaan.

Minder debiteurenbeheer

Een kredietverzekering kan ook bijdragen aan minder debiteurenbeheer. Als je een verzekeraar hebt die voor jou de kredietwaardigheid van jouw klanten checkt, de risico’s afdekt en voor jou het incasso voert, hoef je minder tijd en middelen te besteden aan het beheren van je debiteuren. Dit kan leiden tot lagere kosten en meer tijd en middelen om je te concentreren op de groei van je bedrijf.

Beter bedrijfsimago

Ten slotte kan een kredietverzekering bijdragen aan een beter bedrijfsimago. Het afsluiten van een kredietverzekering geeft aan dat je de financiële risico’s serieus neemt en proactief bezig bent met het beschermen van je bedrijf. Hierdoor zien klanten, leveranciers en andere zakenpartners jouw bedrijf als betrouwbaar en professioneel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie