Afbeelding
Foto: Freepik

Wat kun je doen tegen piepende remmen?

12 mei 2023 om 09:57 Partnercontent

Veel automobilisten kennen het geluid van piepende remmen maar al te goed. Na verloop van tijd slijten de remmen, waardoor ze steeds slechter werken. Piepende remmen zijn een teken dat er iets mis is met (delen van) het remsysteem en daarom moet je ze serieus nemen. Als het remsysteem niet goed werkt, kan je auto tijdens de apk keuring worden afgekeurd. Wil je weten wat je kunt doen tegen piepende remmen? In dit artikel vind je het antwoord.

Hoe worden piepende remmen veroorzaakt?

Wat kun je doen tegen piepende remmen? Om die vraag te beantwoorden, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van dat vervelende geluid nu eigenlijk is. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Remstof en vuil hebben zich opgehoopt op de remblokken van je auto;
  • Bij het vervangen van de remmen is een fout gemaakt;
  • De remblokken en het remsysteem van je auto zijn niet goed op elkaar afgestemd;
  • Je remblokken zijn van goedkope, slechte kwaliteit;
  • Je auto heeft te lang stilgestaan en daardoor zijn de remmen gaan roesten;
  • Je remsysteem is oververhit geraakt, bijvoorbeeld door langdurig remmen op een steile helling.

Waarom piepen je remmen?

Een piep tijdens het remmen betekent niet automatisch dat je remblokken of remschijven zijn beschadigd. In de zomer kan opgebouwde remstof bijvoorbeeld een piepend geluid veroorzaken, vooral als je je auto niet vaak wast. Dan is er eigenlijk niets aan de hand. Toch is het verstandig om piepende remmen te laten controleren door een specialist. Volgens de ANWB zijn de meest voorkomende problemen met remsystemen namelijk verroeste remschijven, hangende remzuigers of versleten remblokken. Laat daarom je auto regelmatig onderhouden - bijvoorbeeld tijdens een grote beurt - en controleer je remsysteem direct als je een piepend geluid hoort.

Wat kost een grote beurt?

Wat kost een grote beurt? Dat vraag jij je misschien af. Want beginnen je remmen te piepen, dan geeft dat misschien ook wel aan dat het tijd wordt voor wat achterstallig onderhoud. Ga daarom met je auto naar een garage van Carteam. Het voordeel van Carteam Autobedrijven is dat je ze overal in Nederland vindt. Alle monteurs van Carteam beschikken over specialistische kennis en voeren daarom deskundig onderhoud aan je auto uit. Eigenlijk is dat natuurlijk goud waard, maar bij Carteam betaal je nooit meer voor het onderhoud dan echt nodig is. Zo kom je voor het controleren van piepende remmen of voor een grote beurt altijd voordelig uit de voeten. Maak daarom snel een afspraak bij een Carteam-garage!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie