Afbeelding
Foto door form PxHere

Hoe kun je je auto beschermen tegen de zon en hitte?

Partnercontent

De zomer is inmiddels afgelopen in Leusden en de rest van Nederland, maar dit betekent niet dat de zon niet meer door kan breken. Zelfs in de winter schijnt het zonnetje soms fel. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor je auto aangezien ze niet hittebestendig ontworpen zijn. Of het nu een nieuwe of gebruikte auto is, beide hebben verzorging en bescherming tegen zon en hitte nodig. Nadat je een ander voertuig hebt gekocht moet je eerst je autoverzekering vergelijken. Gebruik vervolgens de onderstaande tips om je auto te beschermen tegen de zon en hitte. 

Parkeer in de schaduw 

Ja, we weten dat dit gezond verstand is, maar soms zijn mensen te lui om een schaduwrijke plek te vinden om hun voertuigen te parkeren. Mensen hebben de neiging om hun auto vaak onder de zon te laten staan, vooral als ze weinig tijd hebben. Dus, omwille van de liefde voor auto’s, willen we je vragen om deze tip te onthouden. Neem alsjeblieft een extra 2 tot 5 minuten en doe je best om schaduw te vinden wanneer je je auto ergens parkeert. Op deze manier kan je auto een stuk koeler blijven en worden de UV-stralen ook grotendeels geblokkeerd.

Was en droog vaak

Door je auto regelmatig te wassen, verwijder je vuil, mineralen en zelfs dode insecten die aan de buitenkant van je auto vast komen te zitten. Als ze niet vaak worden onderhouden, kunnen deze mineralen en dode insecten reageren met hoge hitte van de zon en hier en daar vervaging van de verf veroorzaken. Ook ondergaan de insecten bacteriële ontbinding waarbij sommige zuren vrijkomen die het oppervlak van de auto verder kunnen beschadigen. Het is het beste om je auto te wassen met een autoshampoo dan met je gewone wasmiddel, omdat deze speciaal is ontwikkeld voor het oppervlak van een auto.

Gebruik zonneschermen

Er zijn zonneschermen beschikbaar die je gemakkelijk op de ramen van je auto kunt plaatsen om de meeste zonnestralen die door de ramen komen te weren. Ze helpen veel warmte in de auto te verminderen. Deze zijn heel gemakkelijk te gebruiken, terwijl ze ook nog eens aan de goedkope kant zijn. De goedkoopste zonneschermen kun je al voor een paar euro kopen, waarmee ze toch nog een stuk minder kosten dan de goedkoopste autoverzekering. Een ander fijn aspect van deze zonwering is dat deze ook tijdens het rijden kan worden gebruikt.

Controleer de bandenspanning

Tijdens de zomers is de kans groter dat banden kapot gaan door de verhoogde hitte en temperatuur. Als je continu met je auto rijdt, kunnen de banden te laag worden opgepompt en wanneer de banden met een te lage bandenspanning in contact komen met hete wegen, raken ze veel gemakkelijker opgeblazen. Het is het beste om je banden te laten controleren voordat de zomer aanbreekt en daarna regelmatig te controleren met maandelijkse controles gedurende het hete seizoen. Zo voorkom je plotselinge ongelukken en ongelukken. Ook kun je geld besparen op een nieuwe band voor het geval je band het begeeft.

advertentie