Afbeelding
Foto: Shutterstock

De vijf beste bestemmingen in Europa voor de herfstvakantie

30 augustus 2021 om 15:00 Partnercontent

Snak jij ook zo naar meer zon? Soms zijn de zomers in eigen land teleurstellend. Dan wil je natuurlijk graag wat meer zonnestralen meepakken in een ander land. Bijvoorbeeld in de herfstvakantie: in Europa zijn er meer dan genoeg bestemmingen waar je heerlijk van de zon kunt genieten, ook in de herfstvakantie:

  • Griekenland
  • Canarische Eilanden
  • Sicilië
  • Algarve
  • Zuid-Spanje

Elke bestemming heeft unieke voordelen die jouw herfstvakantie van 2021 onvergetelijk kunnen maken.

Griekenland: de zuidelijke eilanden

Hoewel het niet in heel Griekenland zonovergoten is in oktober, zijn er zeker eilanden waar je goed kunt vertoeven. Dat komt doordat de Griekse eilanden zo ver uit elkaar liggen over een erg groot gebied. Wil je zeker zijn van mooi weer in oktober? Bezoek dan eilanden zoals Rhodos, Kreta en Karpathos. Daar heb je veel kans op zon en is het in oktober nog steeds gemiddeld 23 graden. Je vliegt er al in minder van 4 uur naartoe.

Kies voor een grote stad op een mooi eiland zodat je ook genoeg te doen hebt als de zon niet schijnt. Op Kreta zijn bijvoorbeeld leuke plaatsen die ook in het najaar volop levendig zijn. Plan daarom jouw zonvakantie oktober 2021 gewoon in Griekenland zodat je maximaal kan genieten van het weer.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn Europees, maar ook weer niet. Deze eilandengroep behoort tot Spanje maar ligt eigenlijk dichter bij Marokko en de Sahara. Daardoor is het er heerlijk warm. En je vliegt er in minder dan 5 uur naartoe. De Canarische Eilanden zijn uitzonderlijk populair bij mensen die liever in het najaar reizen. Het is daar dan nog altijd gemiddeld zo’n 25 graden.

Sicilië

Italië begint net als Nederland in de herfstvakantie al flink af te koelen, maar dat geldt niet voor elk plekje. Sicilië is een vrij groot eiland bij de kust van Italië waar ontzettend veel te zien en beleven is. Je vind er ruïnes uit de Romeinse én de Griekse tijd, ruwe baaien en prachtige dorpjes. Ook als de zon even niet schijnt, is dit een bijzondere bestemming. Het is er gemiddeld 21 graden in oktober, dus iets koeler dan de andere bestemmingen. Dat betekent dat je misschien niet elke dag in de zee kunt zwemmen, al is de zee vaak in het najaar nog lekker warm van de zomermaanden.

Algarve

De Algarve is een van de populairste bestemmingen in Portugal en je bent er al in 3 uur vliegen. Het is er gemiddeld zo’n 23 graden in oktober. Vooral de kustlijn is een grote aantrekkingskracht van dit gebied. Deze is ontzettend lang en er zijn heel veel bijzondere natuurgebieden rondom te vinden.

Zuid-Spanje

Tot slot mag Spanje natuurlijk niet ontbreken. Je kunt vliegen of gewoon de auto pakken. Nerja en de Costa del Sol zijn vooral uitermate geschikt voor een herfstvakantie. Het is er nog lekker warm, er is genoeg te doen voor jong en oud, en als je mazzel hebt kun je nog lekker in de zee zwemmen. Neem wel een paraplu mee want in oktober kan er ook al een buitje vallen daar! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie