Afbeelding
Bescherm je boot tegen weersomstandigheden

Een boothoes voor je boot? Dit is waarom!

15 juni 2021 om 16:08 Partnercontent

Beeld je eens een warme dag in de lente of de zomer in. De zon straalt op je gezicht en de wereld ziet er prachtig uit. Hoe ideaal zou het dan zijn om in een boot rond te dobberen op een groot meer? Dat zou natuurlijk erg ideaal zijn. Met de zon op je gezicht en een drankje in je hand lekker een eindje varen klinkt als de perfecte bezigheid voor een mooie en warme zomerdag. Je boot gebruik je natuurlijk niet de hele dag door. Zo af en toe ligt de boot ongebruikt in de haven. Er kan dan van alles met je boot gebeuren. Het weer kan een flinke invloed hebben op de toestand van de boot. Het is natuurlijk erg zonde als er iets kapot gaat aan je boot, bijvoorbeeld als gevolg van een hevige storm. Je moet je boot dan ook beschermen. Dat je zuinig bent op je boot is niet goed genoeg om te voorkomen dat er schade ontstaat. Gelukkig kan je op nog meer manieren ervoor zorgen dat je boot minder kans maakt om schade op te lopen. Het kopen van een boothoes kan hier namelijk een flinke bijdrage aan leveren. In dit artikel kun je meer lezen over de voordelen die een boothoes je kunnen bieden en nog veel meer dan dat! Lees dus snel verder en ontdek alles wat je weten moet over een boothoes.

De redenen om een boothoes te kopen

Als je gebruik maakt van je boot let je er natuurlijk op dat er niets misgaat. Tijdens het varen voorkom je dat je ergens tegenaan vaart, want zo voorkom je bijvoorbeeld dat er schade ontstaat aan de boot. Je weet zelf ook wel dat je een boot niet de hele dag gebruikt, maar dat je de boot soms in de haven hebt liggen en even niet gebruikt. Ook tijdens de winter zul je waarschijnlijk geen gebruik maken van je boot. Als je denkt dat je boot dan veilig is en er niks kan gebeuren dan wordt het tijd om uit die droom te ontwaken. Er kan wel degelijk iets gebeuren met je boot en dat kan je voorkomen met een boothoes. Een boothoes beschermt je boot namelijk tegen allerlei vuil. Denk bijvoorbeeld maar eens aan vogelpoep. Dit wil je niet op je boot hebben en dat wordt dan opgevangen door de boothoes. De boothoes biedt ook nog bescherming tegen allerlei andere factoren, zoals bepaalde weersomstandigheden. Hierbij kan je denken aan de felle zon, hevige regenbuien of hevige hagelbuien. Deze weersomstandigheden kunnen namelijk zorgen voor schade aan je boot. Het gebruiken van een boothoes helpt dus met het voorkomen daarvan. Je kan de volgende dag, of na de winter, gebruik maken van een boot die schoon is en die bovendien nog steeds schadevrij is. Voor iedere bootliefhebber is dat natuurlijk het allerbelangrijkste. Koop daarom ook zeker een boothoes als je graag een eindje gaat varen tijdens de lente of zomer.

Verschillende soorten boothoezen

Er zijn verschillende soorten boten te koop. Denk bijvoorbeeld alleen al eens aan het formaat van de boot. De ene boot is groter dan de andere. Dit vraagt dan ook om een andere hoes. Je kan een boothoes die voor een roeiboot bedoeld is natuurlijk niet bevestigen om een wat grotere sloep of een speedboot. Gelukkig is er met dit voorval rekening gehouden en dat is op zich ook wel vrij vanzelfsprekend. Er zijn namelijk veel verschillende soorten boothoezen te vinden. Voor elke soort boot is er eigenlijk wel een boothoes te koop, waarmee jij je boot dus kunt beschermen tegen allerlei potentiële gevaren. De hoezen worden speciaal gemaakt voor het specifieke type boot. Je moet er dan dus ook niet vanuit gaan dat je een boothoes voor een roeiboot kunt gebruiken als boothoes voor een speedboot. Hoe graag je het ook zou willen, het gaat nou eenmaal niet passen. Er zit daarnaast ook verschil in het materiaal waar de boothoes van gemaakt is. Het is het beste om te kiezen voor een stof die ademt. Dit zorgt er namelijk voor dat water dat weer verdampt ook weer door de hoes heen kan komen. Het is dan ook zeker aan te raden om niet voor een stof te kiezen die water vasthoudt. Dit is ook een reden waarom het kiezen voor een katoenen boothoes niet verstandig is. Let er bij de aankoop van een boothoes dan ook op of je wel een goede geschikte stof hebt en of de boothoes wel bedoeld is voor jouw specifieke type boot.

Welke maat boothoes moet ik hebben?

De ene boot is de andere niet. Je hoeft er geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben om te zien dat een simpel roeibootje niet dezelfde afmetingen heeft als een speedboot. Het is wel belangrijk om een goed formaat te hebben. Je kan natuurlijk proberen je speedboot te beschermen met een boothoes voor een roeiboot, maar dat gaat natuurlijk nooit passen. Je bedekt dan namelijk niet de gehele boot, waardoor een groot deel van de boot alsnog blootgesteld wordt aan gevaren zoals bepaalde weersomstandigheden. Ook in het type boot dat je hebt kan nog weer verschil zitten in het formaat dat de boot heeft. Daarom is het belangrijk om altijd eerst je boot op te meten voordat je een boot gaat kopen. Je kan natuurlijk ook bij aankoop van de boot een boekje meegeleverd gekregen hebben. De kans is vrij groot dat hier de afmetingen van de boot al in te vinden zijn. Het kan ook zo zijn dat je dit boekje niet gekregen hebt of dat je het boekje bent kwijtgeraakt. Je zult dan zelf aan de slag moeten. Het opmeten van een boot is niet heel moeilijk, maar je zult het wel precies moeten doen. Meet nauwkeurig op hoe lang, breed en hoog de boot is. Het is handig om de afmetingen te noteren, zodat je het niet vergeet. Als je dan een boothoes gaat kopen voor je boot is het handig om een hoes te nemen die net iets groter is dan de boot die je hebt. Zo weet je zeker dat het past en kan je de boothoes ook makkelijker bevestigen.

Waar kan ik een boothoes kopen?

Misschien zit je flink met je handen in het haar als je een boothoes wilt gaan kopen. Waar moet je zo’n ding vandaan halen? Er is totaal geen reden voor paniek. Er zijn namelijk genoeg plekken waar je een boothoes kunt kopen. Even gebruik maken van Google doet al wonderen. Je krijgt meteen een grote hoeveelheid aan websites zoals dezeilenspecialist.nl te zien waar je een boothoes kunt kopen. Het gaat hier om websites van grotere bedrijven, maar ook wat kleinere. Websites als bol.com en Marktplaats kan je ook nog gebruiken om een boothoes te kopen. Let er uiteraard wel op of je de juiste afmetingen hebt. Het is natuurlijk zonde als je een geschikte boothoes gevonden denkt te hebben, maar deze uiteindelijk veel te klein blijkt te zijn. Kijk daarom goed bij de specificaties van het product om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Het is ook verstandig om reviews door te nemen van de website. Zo weet je of de website betrouwbaar is en of er ook daadwerkelijk geleverd wordt wat men je beloofd. Als je liever niet online iets koopt, dan is er nog altijd geen reden voor paniek. Er zijn namelijk genoeg winkels te vinden waar je een boothoes kunt kopen. Deze winkels kun je ook vinden met behulp van Google. Het voordeel van op zo’n manier je boothoes kopen is dat je meteen kunt voelen of de stof geschikt is en dat je ook kunt zien of de hoes wel echt groot genoeg is.

Conclusie

Het hebben van een boot is met name op warme dagen in de lente of in de zomer ideaal. Je kan even alle ellende van de voorgaande periode vergeten en gewoon lekker relaxen op het water met een drankje in je hand. Je bent vanzelfsprekend ook erg zuinig op je boot en je doet er alles aan om schade te voorkomen. Althans, je denkt dat je er alles aan doet. Veel mensen maken nog geen gebruik van een boothoes en dat zouden ze juist wel moeten doen. Een boothoes zorgt namelijk voor een goede bescherming van je boot op de dagen dat je je boot niet gebruikt. Hoewel je het misschien niet zou denken kan er namelijk nogal veel fout gaan. Een boothoes beschermt je boot tegen bepaalde weersomstandigheden en voorkomt ook dat er vuil in je boot terecht komt. Een lading vogelpoep of bladeren van een boom komen nu namelijk niet meer in of op de boot terecht, maar belanden op de boothoes. Voor vrijwel ieder type boot is er een boothoes te vinden. Het is belangrijk om een boothoes te kopen die specifiek bedoeld is voor het type boot dat jij hebt. Let er ook op dat je boothoes de juiste afmetingen heeft, het is het handigste als de boothoes net iets groter is dan de boot zelf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie