Afbeelding
Foto: Pixabay

De voordelen van een tuinhuisje

22 september 2023 om 14:58 Partnercontent

In steeds meer achtertuinen zie je ze verschijnen: tuinhuisjes en blokhutten. Wat beweegt de eigenaren om hier een stuk van hun tuin voor ‘op te offeren’? 

Want hoe je het ook wendt of keert, het neemt toch flink wat ruimte in beslag. Er zijn verschillende redenen waarom mensen er toch voor kiezen.

De ideale thuiswerkplek

Het komt vandaag de dag vaak voor dat jij of je partner thuiswerkt. Daar wil je natuurlijk een rustige plek voor hebben. In veel gevallen is de keukentafel uiteindelijk geen optie meer. 

Vaak is er niet de luxe van een extra slaapkamer die als werkkamer kan worden ingericht. Je kunt natuurlijk overwegen om te verhuizen naar een grotere woning. Maar die zijn anno 2023 ook niet echt voor het uitkiezen. 

Dan kan een tuinhuisje van Lugarde uitkomst bieden. Hier kun je je terugtrekken om geconcentreerd te werken aan belangrijke rapporten of in alle rust te bellen of een video call te doen met een belangrijke klant.

Een fijne speelplek voor de kinderen

Kinderen vinden het prachtig om een ‘eigen huis’ te hebben. Als het geen optie is dat ze een eigen hut bouwen in de tuin omdat je dat te gevaarlijk vindt of het wordt een rommeltje dan kun je een leuk tuinhuisje met luifel laten plaatsen. 

Hier kunnen ze naar hartenlust spelen en als ze wat ouder worden chillen met vrienden en vriendinnen. Zorg er dan wel voor dat de wifi ook in het tuinhuis goed werkt, anders is de lol er waarschijnlijk snel af.

Extra opbergruimte

Als je geen schuur bij je huis hebt dan is een tuinhuis een goede oplossing. Je kunt het gebruiken voor fietsen, tuinmeubels of gereedschap. Je kunt de deur afsluiten met een slot om diefstal van je spullen te voorkomen. 

Als je tuinhuis is voorzien van een slot zijn de spullen die je erin zet meestal verzekerd tegen diefstal en dergelijke. Kijk hier wel de polis van je inboedelverzekering op na. 

In de winter kun je ook niet winterharde planten in het tuinhuis zetten om ze te beschermen tegen bevriezing. Bedenk wel dat de temperatuur ook in je tuinhuis kan dalen tot onder nul als het hard vriest.

Verschillende modellen tuinhuisjes

Je kunt als je een tuinhuis of blokhut in je tuin wilt laten zetten, kiezen uit talloze modellen. Je kunt zelfs een eigen ontwerp laten maken. Veel hangt natuurlijk af van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. 

Een tuinhuisje mag je vrijwel altijd laten plaatsen zonder dat je hiervoor vooraf een vergunning moet aanvragen. 

Als je in een huurwoning woont, is het uiteraard wel verstandig om dit met de verhuurder te bespreken. Een tuinhuis moet voldoen aan de eisen die de gemeente stelt als het gaat om de maximale hoogte. 

Ook moet het tuinhuisje volledig op eigen grond staan en dus niet op of over de erfgrens met het huis van de buren. Als je niet aan de eisen voldoet kan de gemeente of een rechter eisen dat je het tuinhuis weghaalt of verplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie