Afbeelding
Getty Images/iStockphoto

Als zzp’er een eigen werkruimte? Bouw een tuinkantoor!

19 januari 2023 om 14:25 Partnercontent

Zzp’ers hebben over het algemeen geen eigen kantoor. Dit betekent dat het grootste deel van het werk vanuit huis gedaan wordt. Dit is niet altijd even praktisch. Niet iedereen heeft namelijk in huis de ruimte om een afgesloten kantoor te realiseren, hierdoor wordt er vaak aan de eettafel gewerkt. Naast het feit dat dit vaak funest is voor een goede zithouding, helpt het niet om de concentratie te behouden. Een goede oplossing hiervoor is het maken van een tuinkantoor in eigen tuin. Blokhutwinkel.nl legt uit wat de mogelijkheden zijn.

Heel herkenbaar

Even terug naar de situatie voorheen; je hebt besloten als zzp’er aan de slag te gaan of bent misschien al een tijdje bezig. Waar werk je nu? Heb je een ruimte in huis omgetoverd tot een werkruimte of werk je toch aan de eettafel door een gebrek aan ruimte? Zeker nu er door de corona pandemie steeds meer partners ook zijn gaan thuiswerken is het soms vechten om dat ene bureau. En dit levert mogelijk de nodige spanning en onrust op. Misschien blijven de kinderen wel steeds aankloppen terwijl jij in meetings zit. Het kan ook heel goed zijn dat jij, net als veel anderen, het lastig vindt om in een werk mindset te komen als je in je eigen huis rondloopt. We begrijpen allemaal dat dit niet bevorderlijk is voor de kwaliteit en kwantiteit van het werk. 

Er moet een oplossing komen

Dit kan zo niet langer doorgaan. Je moet verkassen naar een nieuw werkplek. Gelukkig hoeft dit helemaal niet zo vervelend te zijn als het klinkt. Een goede optie is om te kijken naar een geïsoleerd thuiskantoor. Dit is een werkplek buitenshuis, dat net aanvoelt als een echt kantoorpand. Maar dan in eigen achtertuin! Met een deur die je achter je dicht kan trekken. Een andere omgeving om je helemaal af te kunnen sluiten van de privé omgeving. 

Werken met wat je hebt

Heb je al een blokhut of tuinhuis in de tuin en heb je geen behoefte om er nog een in de tuin te zetten? Dat is begrijpelijk! Gelukkig is het heel goed mogelijk om je huidige tuinhuis om te bouwen tot een werkruimte. Je kan zelf isolatie toevoegen aan het tuinhuis of dit door een professional laten doen. Zet er een bureau en goede bureaustoel in, dan ben je al een heel eind. Op die manier kan je er echt jouw werkplek van maken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie