Afbeelding
Foto: Shutterstock

Blijf in eigen land komende vakantieperiodes

24 februari 2022 om 06:00 Partnercontent

Heb jij al een vakantie geboekt voor de mei- en zomervakantie? Je bent niet de enige, reisbureaus zien het aantal boekingen vlot oplopen. Niet voor niets, want sinds de laatste versoepelingen is er veel meer mogelijk. Je kunt tijdens een bezoek aan een boutique hotel in Maastricht of Valkenburg weer genieten van de gezellige terrasjes in het centrum, jongeren kunnen in de avond naar de club en het dragen van een mondkapje tijdens activiteiten is niet langer noodzakelijk. Hoewel veel mensen dit jaar voor een vakantie buiten Nederland kiezen, blijft ook de vakantie in eigen land in trek. Heb jij al overwogen om een kampeerplek op een Nederlandse camping of een vakantiehuisje op een groot vakantiepark te reserveren?

Populairste vakantiebestemmingen in eigen land 

De afgelopen twee jaar hebben Nederlanders ingezien dat het eigen land tal van fraaie vakantiebestemmingen te bieden heeft. Populair hierbij zijn niet alleen Maastricht en Valkenburg, waarvandaan je het zuiden van Limburg kunt verkennen, maar bijvoorbeeld ook de provincie Zeeland en Zuid-Holland. Het is fijn vertoeven aan de Nederlandse kust. Je kunt er wandelen door de duinen, fietsroutes uitzetten middels de knooppunten die je door heel Nederland vindt en verschillende plaatsen bezoeken.

Weer in Nederland niet altijd even goed 

Voor veel mensen de voornaamste reden om voor een vakantie buiten Nederland te kiezen, is de onzekerheid rondom het weer in de zomerperiode. Op voorhand is vaak niet te voorspellen of er voldoende zomerse dagen zijn om goed uitgerust aan het werk te kunnen gaan na je vakantieperiode. Met name de afgelopen zomer viel het weer erg tegen. Het was relatief koud en nat in Nederland.

Ook het noorden van Nederland in trek 

Niet alleen Limburg, Zeeland en Zuid-Holland zijn populair bij Nederlandse toeristen. Ook de noordelijke provincies zijn in trek. In Friesland geniet je van de fraai Friese meren, terwijl je in Groningen een rondrit kunt maken over het Hoogeland. Ook de stad Groningen is al jaren zeer populair. Het grote aantal studenten aldaar maakt dat het er vrijwel altijd gezellig is. Zeker nu de terrassen, restaurants en cafés de deuren weer hebben mogen openen.

Groot aantal boekingen voor vakantieparken

Dat een vakantie in eigen land populair is, blijkt wel uit het feit dat Nederlandse vakantieparken een zeer hoge bezetting hebben. Een trend die rond de kerstvakantie een extra impuls kreeg, toen basisscholen plotseling een week eerder sloten. Het is een trend die ook nu nog merkbaar is op de parken. Verschillende organisaties geven aan momenteel een hogere bezetting te hebben dan gebruikelijk is in deze periode van het jaar. Het geeft ook direct aan, dat het voor vakantiegangers belangrijk is tijdig een accommodatie of kampeerplek te boeken. Het voorkomt dat alsnog overhaast voor een lastminute naar bestemmingen buiten Nederland moet worden gezocht.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie