Afbeelding
Foto: iStockphoto

Zo richt je jouw thuiswerkplek in

27 december 2022 om 12:27 Partnercontent

Aan het begin van corona zijn we met z’n allen een stuk meer thuis gaan werken en sommigen van ons doen dat nog steeds. Het is inmiddels dus wel eens tijd om te investeren in je thuiswerkplek, zodat je eindelijk achter de eettafel vandaan kunt en een écht kantoor kan maken. In dit artikel krijg je wat inspiratie voor het geval je niet weet waar je moet beginnen.

Waarom deze investering het waard is

Waar we dachten (en hoopten) dat het thuiswerken door corona tijdelijk zou zijn, zijn velen van ons stiekem toch wel blij dat het thuiswerken doorzet. Inmiddels gelukkig niet meer zozeer om corona tegen te gaan, maar omdat het toch efficiënt gebleken is en het een hoop reistijd bespaart. Tot nog toe was het wel oké om achter je eettafel een tijdelijk kantoortje na te bootsen, maar je nek, rug en algehele gezondheid lijden eronder. Onderzoek toont aan dat een juiste houding extreem belangrijk is om de juiste ademhaling en doorbloeding te stimuleren. Aangezien je zo veel tijd zittend doorbrengt, heb je de juiste meubels nodig om ervoor te zorgen dat je niet de hele dag ingezakt je werkdag aangaat. Het is echter ook belangrijk dat je niet te lang zit. Dit verhoogt de kans op diabetes, hartaandoeningen en je verbrandt ook nog eens amper calorieën. Een zit-sta bureau is daarom de perfecte investering om comfort te bieden én je gezondheid te stimuleren. Neem eens een kijkje op www.Ivono.eu voor een inrichting die past bij jouw comfort, stijl en houding.

Een gezonde en comfortabele werkomgeving

Juist omdat de trend van het thuiswerken blijvend lijkt te zijn is het geen gek idee om te investeren in je thuiswerkplek. Als je kiest voor de moderne uitvoeringen van een zit-sta bureau dan zijn deze vaak elektrisch, zodat je de hoogte kunt aanpassen en kunt afwisselen tussen zitten en staan. Zorg ervoor dat je een goede bureaustoel hebt voor de momenten dat je wél zit. Let hierbij op de afmetingen en de verstelbaarheid. Zoek naar een ergonomische stoel met verstelbare armleuningen, de juiste zithoogte en-diepte en een verstelbare rugleuning. Los van de meubels die je in je thuiswerkplek zet is het ook belangrijk dat je je bewust bent van je houding. Zet desnoods een timer om je ervan bewust te worden dat je niet te lang dezelfde houding aanneemt en weet wanneer je moet wisselen van houding. Stel ook je computerscherm op de juiste hoogte om te voorkomen dat je alsnog met een krampachtig gebogen nek naar je scherm zit te turen. Wil je je productiviteit verhogen, een trendy thuiskantoor én gezond te werk gaan, neem dan eens een kijkje op www.Ivono.eu voor een inrichting die past bij jouw comfort, stijl en houding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie