Afbeelding
Shutterstock

Maak jouw muren af met glasvezelbehang

9 december 2022 om 15:16 Partnercontent

Heb je een nieuwbouwwoning aangeschaft en wil je deze behangklaar maken met behulp van glasvezelbehang? Bij een nieuwbouwwoning zijn er verschillende factoren die ervoor zorgen dat je niet direct met de gewenste afwerking kunt beginnen. De muren zijn voorzien van meer vocht door de bouw en in de eerste jaren werken de muren nog veel. De kans op scheuren is daarom aanzienlijk. Met het goede behang zorg je ervoor dat jouw woning er toch naar wens uitziet. Maar wat kan dit behang precies voor jou betekenen? En welke keuzes komen er op jouw pad als je dit behang aanschaft?

Het overbruggen van scheuren in de woning

Glasvezelbehang is een soort behang waar je jouw muren strak mee krijgt, zonder dat je hiervoor jouw muren hoeft te stuken. Het behang is eenvoudig aan te brengen op de muren en overbrugt ook de scheuren die ontstaan doordat muren werken. Muren zetten de eerste jaren uit of krimpen juist. Deze scheuren zijn normaal en kunnen over het algemeen weinig kwaad. Door het behang op de muren te plaatsen, zie je deze scheuren niet meer en maak je jouw muren weer helemaal naar wens. Het kan tevens extra scheuren voorkomen na verloop van tijd, zodat je niet aan grote reparaties hoeft te denken.

Stevig en stootvast

Het glasvezelbehang is stevig en stootvast. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat het behang snel scheurt. Er blijven geen luchtbellen achter bij het behang, zodat krimpen ook niet snel voorkomt. Als je het behang er eenmaal op hebt, zal het dus niet snel vervangen hoeven worden. Daarnaast is het multifunctioneel inzetbaar. Je kunt het daarom op een later moment weer overschilderen in de gewenste kleur. Je hoeft dus geen extra behang aan te schaffen of te stucen in de gewenste kleur. In plaats daarvan heb je jouw woning binnen een handomdraai in de gewenste kleur en pas je het helemaal op jouw interieur en de kleuren van de decoratie aan.

Snel resultaat

Als je het glasvezelbehang wilt plaatsen, zijn er mogelijkheden om dit zelf te doen. De beste resultaten krijg je echter als je een professional inschakelt. Deze professional heeft veel ervaring met het plaatsen van het behang, zodat er veel efficiëntie bij komt kijken en je sneller geniet van de eindresultaten. De professional geeft jou ook adviezen over het onderhouden van het behang en hoe je de levensduur van het behang verlengt. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is de muren in de gewenste kleur te verven en de decoratie op de muren te hangen. Je hebt een behang dat je jarenlang gebruikt en die jouw woning tot een geheel brengt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie