Afbeelding
Foto Glaswebwinkel.nl

Bespaar met dubbel glas!

20 december 2021 om 13:20 Partnercontent

Heb jij nog geen dubbel glas of isolatieglas in jouw ramen zitten? Dan is het absoluut de moeite waard om hier hier eens over na te gaan denken! Energieprijzen worden steeds hoger, dus het is van belang je verbruik naar beneden te brengen. Dit kun je doen door je huis te isoleren en een van de eenvoudigste manieren om dit te doen, is door isolatieglas aan te brengen.

Isoleren met glas

Er zijn verschillende manieren waarop jij je woning kunt isoleren. Je kunt bijvoorbeeld isolatiemateriaal aan laten brengen bij je dak, je vloer of je spouwmuren. Maar ook het aanbrengen van isolatieglas is dus een mogelijkheid. Ramen zijn vaak de plekken in woningen waar de meeste warmte verloren gaat in de winter en in de zomer de meeste warmte het huis in trekt. Door deze oppervlakten te isoleren met behulp van dubbel glas, zet je dus een grote stap in de isolatie van je woning!

Het belang van isolatie

Er zijn verschillende redenen waarom isolatie van je woning van belang is. In de eerste plaats om ervoor te zorgen dat je niet teveel geld kwijt bent aan je energierekening. Is je huis bijvoorbeeld niet voorzien van dubbel glas, dan lekt er via de ramen onnodig veel warmte weg, waardoor je verwarming harder aan het werk moet om het in huis op temperatuur te houden. Een goede isolatie zorgt er dus voor dat je energierekening omlaag gaat! Daarnaast is een lager energieverbruik natuurlijk ook goed voor het milieu, want energie die niet verbruikt wordt hoeft ook niet opgewekt te worden. Tot slot zorgt isolatie voor een hoger wooncomfort, doordat er geen koude plekken meer in huis zijn.

Verschillende soorten dubbel glas

Je huis isoleren met isolatieglas is dus een uitstekend idee! Voordat je dit gaat doen, is het belangrijk om te weten dat er verschillende varianten bestaan. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een luchtdichte tussenruimte die voor de isolatie zorgt. Deze tussenruimte kan gevuld zijn met lucht, maar ook met argongas. In dat laatste geval wordt er gesproken van HR++ glas, dit isoleert nog beter dan isolatieglas dat een opvulling heeft van lucht. Een ander verschil tussen de verschillende varianten is de grootte van de tussenruimte, deze kan 6 tot 15 millimeter breed zijn. Hoe breder de tussenruimte is, hoe hoger de isolerende werking ook is.

Plaatsen van dubbel glas

In principe kun je in alle ramen gebruik maken van gewoon of HR++ isolatieglas, het kan namelijk in alle soorten kozijnen geplaatst worden. Het maakt daarbij niet uit of de kozijnen gemaakt zijn van hout, kunststof, aluminium of zelfs staal. Dat maakt dat dit voor alle panden een geschikte oplossing is, van welk bouwjaar ze ook zijn. Het plaatsen van dubbel glas kun je natuurlijk op ieder moment doen, maar het is aan te raden om dit te doen op het moment dat je de kozijnen gaat vervangen. Door de tussen ruimte die je nodig hebt, kun je het namelijk niet plaatsen in dezelfde raamkozijnen waar je nu enkel glas in hebt zitten. Is jouw energierekening nu heel hoog of is je wooncomfort heel laag, dan kan het raadzaam zijn om alles toch meteen te vervangen, ook als je kozijnen eigenlijk nog niet aan vervanging toe zijn.

Je huis isoleren met isolatieglas

Wil jij graag besparen op je energierekening, meer wooncomfort en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is het dus een aanrader om je huis te isoleren met een van de genoemde varianten isolatieglas! Bij een leverancier als Glaswebwinkel  kun je het dubbel glas dat je nodig hebt op maat laten bestellen, zodat het precies past in jouw ramen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie