Donij van Doorn en Fabian Egli treden op in het Nieuwe Normaal Theater op landgoed Leusderend.
Donij van Doorn en Fabian Egli treden op in het Nieuwe Normaal Theater op landgoed Leusderend. Donij van Doorn

Grote namen uit wereld van opera en musical in Nieuwe Normaal Theater

23 juli 2020 om 09:00 Podiumkunsten

LEUSDEN Twee grote namen uit de wereld van opera en musical treden binnenkort op in het Nieuwe Normaal Theater op het terrein van landgoed Leusderend aan de Dodeweg. Het gaat om Donij van Doorn (sopraan uit het gezelschap van André Rieu) en opera- en musicalzanger Fabian Egli.

door Daan Bleuel

Beiden waren al eerder in Leusden te zien. Het tweetal schitterde in de openluchtopera’s van de stichting Opera Leusden dat de ambitieuze producties de afgelopen jaren op het terrein rond kasteel Stoutenburg en op landgoed Leusderend organiseerde. 

JUISTE BESLUIT Ook dit jaar waren er plannen om weer een openluchtopera van de grond te krijgen. ,,In het voorjaar hebben wij -gezien de corona-ontwikkelingen- besloten geen opera op te voeren in 2020’’, laat voorzitter Ton Weevers van de stichting Opera Leusden zijn sponsors weten. ,,Achteraf was dit het enige juiste besluit, maar wij vinden het wel jammer dat wij de traditie niet voort kunnen zetten’’, aldus Weevers.

Het optreden van Donij van Doorn en Fabian Egli, dat op 21 en 22 augustus in totaal vier keer geprogrammeerd staat, heeft een Leusdense voorgeschiedenis. Weevers: ,,Op 15 mei vorig jaar organiseerden wij voor de sponsors een opera-diner. Hierbij traden Donij van Doorn en Fabian Egli op, onder begeleiding van Jeroen Sarphati op de vleugel. 

TRY-OUT Het programma dat nu in het Nieuwe Normaal Theater op de planken wordt gezet (The Lady and the tramp) is vergelijkbaar met de try-out tijdens het opera-diner. Het is nu alleen uitgegroeid tot een volledige theatervoorstelling.’’

Het Nieuwe Normaal Theater is een initiatief van voormalig Leusdenaar Eddy Houtveen (die ook de tenten voor de openluchtopera’s leverde). Hij ontwikkelde een concept waarin pagodetenten op een zodanige manier werden ingericht en aan elkaar gekoppeld dat er een ‘corona-proof’ theater ontstond met (maximaal) 94 zitplaatsen in gescheiden loges en van elkaar gescheiden ingangen voor de toeschouwers. 

PROFESSIONEEL ,,Het ziet er heel professioneel uit als theaterpaviljoen’’, zegt Weevers bewonderend. ,,Voor alle duidelijkheid; het is geen productie van de stichting Opera Leusden. Organisatie en verantwoordelijkheid voor de voorstelling ligt geheel in handen van het Nieuwe Normaal Theater. Maar wij bevelen de voorstelling wel van harte aan!’’, voegt Weevers daar aan toe. ,,Met name omdat twee hoofdrolspelers van de afgelopen opera’s hier optreden.’’

De voorstelling gaat over een grote ‘lady’ die in grote theaters optreedt. De ‘tramp’ is haar grootste fan en zit smoorverliefd op de eerste rij als zij optreedt. Een repertoire van aria’s uit bekende opera’s en operettes en nummers van bekende ‘crooners’ als Frank Sinatra, Nat King Cole en Charles Aznavour passeert vervolgens de revue, onder begeleiding van Jeroen Sarphati op de vleugel. 

KAARTEN Kaarten voor de voorstellingen op 21 en 22 augustus (om 19.00 uur en om 21.00 uur) zijn te bestellen via de website van het theater: www.hetnieuwenormaaltheater.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie