Joris Linssen treedt met zijn band 'Caramba' op in het kantorencomplex op het landgoed Leusderend.
Joris Linssen treedt met zijn band 'Caramba' op in het kantorencomplex op het landgoed Leusderend. Theater de Tuin

Theater De Tuin On Tour succesvol van start

28 september 2020 om 13:16 Podiumkunsten

LEUSDEN Theater De Tuin heeft afgelopen weekeinde de eerste voorstellingen op vreemde bodem een succes zien worden. Joris Linssen en Francis van Broekhuizen traden in alternatieve theaters op voor uitverkochte zalen, die respectievelijk op het Landgoed Leusderend en in De Dorpskerk in Leusden-Zuid werden gecreëerd. 

Van de redactie

Nu vanwege het Corona-virus de eigen accommodatie aan de Smidse minimaal tot 1 januari gesloten is, heeft Theater De Tuin uitgekeken naar andere locaties, waar op een veilige manier en onder een strikt Corona-protocol toch voorstellingen gegeven kunnen worden. Afgelopen zaterdagavond en zondagmiddag hebben op Landgoed Leusderend en in de Dorpskerk in Leusden-Zuid de eerste twee optredens uit een serie van acht plaatsgevonden. 

UITVERKOCHT Beide voorstellingen (Joris Linssen & Caramba en Francis van Broekhuizen) waren met 80 bezoekers uitverkocht. Voorzitter Wim Oeben van De Tuin: ,,De bezoekers vonden het hartstikke leuk weer eens naar het theater toe te kunnen. Hoewel voor kleinere aantallen waren de artiesten blij weer op deze manier het contact met hun publiek weer te kunnen onderhouden. En natuurlijk vonden wij het op onze beurt fijn om na zes maanden het publiek weer iets te kunnen bieden ‘’

In het Atrium van het kantorencomplex op het landgoed Leusderend was een professioneel podium gebouwd, (door Joris Linssen -onder meer bekend als presentator van het populaire t.v.-programma ‘Hello, Goodbye’- een kantoortuin genoemd). Met zijn band werd Mexicaanse muziek met Nederlandse teksten ten gehore gebracht. 

SLIMSTE MENS In de Dorpskerk waren minder ingrepen noodzakelijk om operazangeres Francis van Broekhuizen (die recentelijk nog in de finale stond van de televisiequiz ‘de Slimste Mens”) in staat te stellen haar stevig stemgeluid te laten klinken. Prachtige liederen van wereldberoemde componisten werden door Francis aan elkaar gepraat met komische anekdotes, zowel over de componisten als uit haar privé-leven. Als toegift zong ze een duet met Leusdenaar Coert van den Berg, die als vrijwilliger van De Tuin in de kerk aanwezig was. 

De volgende voorstellingen vinden plaats in oktober, november en december; telkens aansluitend in één weekend op zaterdag en zondag op Landgoed Leusderend. Voor kaarten en programma ziewww.theaterdetuin.nl en de Tuinpagina in deze krant.

Joris Linssen in actie.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie