Theater De Tuin heeft een aantal alternatieve podia gevonden waar de komende tijd toch voorstellingen gegeven kunnen worden.
Theater De Tuin heeft een aantal alternatieve podia gevonden waar de komende tijd toch voorstellingen gegeven kunnen worden. Marcel Koch

De Tuin wijkt uit naar alternatieve podia

7 september 2020 om 11:14 Podiumkunsten

LEUSDEN Theater De Tuin gaat -onder druk van de voortdurende coronacrisis- voorstellingen op alternatieve locaties organiseren, Met name landgoed Leusderend -waar ook de tenten van Het Nieuwe Normaal-theater staan opgesteld- en de Dorpskerk in Leusden-Zuid gaan als alternatieve podia fungeren. 

door Daan Bleuel

,,Zoals bekend zal vanwege het Corona-virus ons theater aan de Smidse tot 1 januari 2021 de deuren gesloten houden’’, laat het theater in een brief aan de sponsors (in jargon Tuingezanten geheten) weten. ,,Daarom is uitgekeken naar andere locaties, waar op een veilige manier en onder een strikt Corona-protocol toch voorstellingen gegeven kunnen worden. Tot onze grote vreugde hebben we de Dorpskerk Leusden-Zuid en (Tuingezant) Landgoed Leusderend bereid gevonden ons geheel belangeloos een podium te bieden’’, aldus de directie van het theater.

,,Het proces om tot dit programma te komen ging niet geheel van een leien dakje’’, gaat de brief verder. ,,Vele hobbels moesten genomen worden. Onder meer de vergunningsplicht kwam laat in het traject aan de orde (maar is inmiddels afgerond).’’

Theater De Tuin heeft voor de komende maanden al een flinke hoeveelheid artiesten weten te strikken. Opvallende namen zijn die van Francis van Broekhuizen, de operazangeres en comédienne die onlangs nog met het televisiespelletje ‘De Slimste Mens’ furore maakte. Zij treedt zondag 27 september op in de Dorpskerk. Die voorstelling is echter al uitverkocht. Andere bekende namen zijn die van Joris Linssen (onder meer bekend als presentator van ‘Hello Goodbye’), cabaretier Ronald Snijders en taaldeskundige Wim Daniëls. 

Meer informatie over de alternatieve programmering is te vinden op de site van Theater De Tuin

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie