Afbeelding
Eigen foto
Raadgever

‘Helaas geen gelegenheid voor een frisse duik’

19 juni 2021 om 08:23 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Denise Houtveen namens PvdA-GroenLinks over een bruisend Leusden.

,,M’n visie is een bruisend Leusden. Nu al is de gemeente Leusden een plek ideaal gelegen tussen de stad en het platteland. In een reis binnen onze gemeente ga je ‘back to the future’ van het eeuwenoude oerbos op landgoed Den Treek-Henschoten, op doorreis over de Grebbelinie naar de hot spots in de naastgelegen vurige stad Amersfoort.”

,,Maar in al die prachtige omgeving mis ik elke zomer weer een recreatiegebied waar vrij toegankelijk gezwommen kan worden door alle inwoners. Een gebied waar we samen kunnen komen of je nou een kleine of een grote beurs hebt. Waar er wordt genoten door elke generatie. En er aanbod is voor ieder wat wils. Kids die een plons nemen in verantwoord water. Chillende opgroeiende jeugd. Ouders en grootouders die langs de oevers smullen van al ‘t lekkers wat de horeca te bieden heeft.”

,,Genieten van elkaar en van de prachtige omgeving die Leusden te bieden heeft. Een verfraaiing van deze gebieden zal nog meer dagjesmensen aantrekken wat uiteraard weer positieve uitwerking heeft voor alle winkeliers en horeca in onze mooie gemeente Leusden.”

De perfecte locatie om jaarlijks de ‘nacht van Leusden’ te faciliteren waar hedendaagse artiesten, lekkernijen en talloze prullaria de toon zetten

NACHT VAN LEUSDEN ,,En ja, om m’n visie helemaal compleet te maken, is een groot jaarlijks terugkerend evenement er ook een om Leusden te laten bruisen en staat ook deze hoog op m’n wensenlijst. De Biezenkamp en de Hamershof verbonden door de Hamersveldseweg. De perfecte locatie om jaarlijks de ‘nacht van Leusden’ te faciliteren. Waar hedendaagse artiesten, lekkernijen en talloze prullaria de toon zetten. Plezier voor jong en oud.”

,,Onze gemeente is er één waar helaas dit nog geen realiteit is. Geen officiële buitengelegenheid om zomers een frisse duik te nemen. En geen jaarlijks terugkerend groot evenement. Naar mijn mening een groot gemis. Een kans die wij als gemeente Leusden niet moeten laten liggen. Natuurlijk zijn er kosten aan verbonden, en ja, wellicht kunnen we die samen met andere partijen dragen. Maar ik vind dat we als gemeente ook grote verantwoordelijkheid hebben voor het welzijn van al onze inwoners. Geen geld, geen mogelijkheid op het gebied van recreatie voor ons als inwoners dat is wat er om de oren gesmeten wordt. Waarom niet? Dat is toch een keuze die we gezamenlijk moeten maken. Dat niet iedereen de nut en noodzaak ervan inziet, tja, dat is een ander verhaal. Maar zeg nooit dat iets niet kan.”

WELVAART EN WELZIJN ,,Ook ik kies voor een gemeente die verantwoord omgaat met het jaarlijks te besteden budget, vooral in deze tijd. Maar ik ben wel van mening dat wanneer er veel van de inwoners wordt gevraagd deze ook moeten worden beloond. Want zeg nou zelf: wat is welvaart zonder welzijn? Samen optimaal genieten van al dat moois wat onze gemeente kan bieden. Ik zeg: doen.”

Denise Houtveen, raadslid GroenLinks-PvdA, DeniseHoutveenGLPvdA@icloud.contact, tel. 06-16496439.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie