Annet Belt.
Annet Belt. Annet Belt.

Annet Belt (SP) keert niet terug in nieuwe gemeenteraad

25 juni 2021 om 14:29 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN SP-raadslid Annet Belt stelt zich bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar niet opnieuw verkiesbaar. Belt geeft problemen met de gezondheid op als voornaamste reden om niet verder te gaan.

door Daan Bleuel

De 53-jarige Leusdense gaf de afgelopen vier jaar leiding aan de tweekoppige SP-fractie die in 2018 debuteerde in de Leusdense gemeenteraad. Samen met Guus van Ginkel ontpopte Belt zich tot een kritisch, maar gewaardeerd raadslid. 

SYNTUS Belt denkt zelf dat het succes van de SP bij de verkiezingen voor een deel te verklaren is uit de inzet die de partij leverde voor het verbeteren van het busvervoer. Daar raakten delen van de bebouwde kom jaren geleden van verstoken. ,,Bij Syntus (de regionale busvervoerder) kunnen ze mijn naam niet meer hóren’’, zei Belt daarover in een interview met deze krant. ,,Het is alleen jammer dat we de afgelopen jaren op dat punt niet hebben kunnen bereiken wat we graag wilden.’’

Annet Belt is niet de enige lijsttrekker die niet meer aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zal meedoen. Eerder deze week maakte D66-voorman Albert Dragt bekend te gaan stoppen. Hij wordt opgevolgd door Martijn Kraa. Wie het gezicht van de SP bij de verkiezingen wordt is nog niet bekend. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie