Fenneke van der Vegte wordt morgen (donderdag 2 september) benoemd tot opvolger van vertrekkend wethouder Erik van Beurden.
Fenneke van der Vegte wordt morgen (donderdag 2 september) benoemd tot opvolger van vertrekkend wethouder Erik van Beurden. Privé

Gemeenteraad benoemt Fenneke van der Vegte tot wethouder

1 september 2021 om 12:35 Politiek

LEUSDEN Tijdens een korte raadsvergadering, de eerste na het zomerreces, zal Fenneke van der Vegte morgen (donderdag 2 september) benoemd worden tot opvolger van vertrekkend wethouder Erik van Beurden. 

door Daan Bleuel

Erik van Beurden diende half juni zijn ontslagbrief in. De Achtervelder vond een baan in het bedrijfsleven. Van Beurden had duurzaamheid, cultuur, buitengebied, volkshuisvesting en wonen, welzijn en zorg, coördinatie sociaal domein en accommodatiebeleid in zijn portefeuille. Vooralsnog ziet het er naar uit dat Van der Vegte (evenals Van Beurden afkomstig uit Groenlinks-PvdA) die taken één op één gaat overnemen. 

VAN HERPEN De opengevallen zetel in de gemeenteraad zal -voorlopig tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar- worden ingenomen door oud-gediende Joost van Herpen. Ook Van Herpen zal donderdag -na de benoeming van Van der Vegte- officieel worden geïnstalleerd. 

Joost van Herpen treedt opnieuw toe tot de gemeenteraadsfractie van GroenLinks-PvdA.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie