Wethouder Patrick Kiel is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2020 de lijsttrekker van de VVD.
Wethouder Patrick Kiel is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2020 de lijsttrekker van de VVD. Eigen foto

Patrick Kiel VVD-lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen

15 oktober 2021 om 09:45 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN Patrick Kiel voert bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022, de kieslijst van de VVD in Leusden, Stoutenburg en Achterveld aan. De ledenvergadering van de VVD koos Kiel unaniem als lijsttrekker.

Van de redactie

De afgelopen 4 jaar was Patrick Kiel (48) als wethouder in de gemeente Leusden, waar hij met zijn vrouw en drie kinderen woont. Hij heeft zich in deze periode ingezet op de portefeuilles Jeugd, Onderwijs, Economische zaken, Werk en Inkomen en Recreatie en Toerisme. Kiel heeft in de afgelopen periode een groot netwerk in het dorp en in de regio opgebouwd. Tijdens de Coronapandemie zette hij zich in voor een gezond bedrijfsleven, de continuïteit van het onderwijs en aandacht voor kwetsbare jeugd.

UITDAGINGEN ,,De afgelopen periode heb ik van heel dichtbij een bijdrage mogen leveren aan het mooie dorp waar we in wonen. We hebben mooie voorzieningen, betrokken inwoners, een divers bedrijfsleven en een prachtige natuur en buitengebied. Voor de komende periode willen we als lokale VVD aan de gang met een aantal uitdagingen, het versnellen van de woningbouw, onze duurzaamheidsopgave en gezonde gemeentefinanciën. Ik vind het een eer dat ik daar als lijsttrekker aan bij mag dragen”, aldus Patrick Kiel in een persverklaring van zijn partij.

Voorzitter Manfred Vogels zegt blij te zijn met de keuze voor Patrick Kiel als lijsttrekker. ,,Patrick heeft zich de afgelopen tijd als benaderbare en actieve wethouder laten zien en ik ben blij dat hij  de kandidatenlijst aan wil voeren.” De VVD behoort met vier zetels (evenveel als de fractie van GroenLinks-PvdA) tot de grootste fracties in de Leusdense gemeenteraad. Alleen het CDA (5 zetels) is momenteel groter. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie