Guus van Ginkel wordt definitief de lijsttrekker waarmee de SP de gemeenteraadsverkiezingen in gaat.
Guus van Ginkel wordt definitief de lijsttrekker waarmee de SP de gemeenteraadsverkiezingen in gaat. Privé

Leden kiezen Guus van Ginkel als lijstaanvoerder van de SP

6 oktober 2021 om 15:30 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN Guus van Ginkel wordt definitief de lijsttrekker waarmee de afdeling Leusden van de SP de gemeenteraadsverkiezingen in gaat. Van Ginkel maakte vandaag op Twitter bekend dat de leden zijn kandidatuur hebben bevestigd. 

door Daan Bleuel

Eind augustus maakte de partij al bekend dat de inwoner van de kern Stoutenburg Annet Belt in de hoedanigheid van lijsttrekker zou opvolgen. Leden moesten echter op die voordracht van het bestuur nog wel een klap geven. 

TWEE ZETELS Van Ginkel maakte met Annet Belt de afgelopen jaren voor het eerst deel uit van de Leusdense gemeenteraad. Na een succesvolle campagne debuteerde de SP met twee zetels. De socialisten waren de afgelopen jaren bepaald niet geluidloos. Met name fractievoorzitter Annet Belt roerde rond een aantal thema’s (de verdwenen busverbinding in delen van de bebouwde kom, de sociale woningbouw) stevig de trom.

Annet Belt maakte eerder al bekend dat ze zich om gezondheidsredenen terugtrekt uit de frontlinie van de lokale politiek. Zij zal nog wel als lijstduwer onderop de lijst worden gezet, om haar rol als stemmentrekker in dienst van de partij te vervullen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie