Jan Mülder (D66) ..,,Schriftelijke vragen over ventilatie in schoolgebouwen''...
Jan Mülder (D66) ..,,Schriftelijke vragen over ventilatie in schoolgebouwen''... Archief Leusder Krant

D66: Vragen over ventilatie in Leusdense schoolgebouwen

13 januari 2022 om 11:40 Politiek

LEUSDEN Raadslid Jan Mülder heeft namens de fractie van D66 vragen gesteld aan het college over de ventilatie in Leusdense schoolgebouwen. Algemeen wordt aangenomen dat goede ventilatie helpt de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. 

door Daan Bleuel

,,We hebben in Leusden een aantal moderne schoolgebouwen’’, licht Mülder zijn initiatief toe. KC Berkelwijk, MFC Atria, MFC Antares en MFC Atlas zijn voorbeelden van de eigentijdse gebouwen waar Mülder op doelt en die de afgelopen jaren in gebruik zijn genomen. ,,Ik twijfel er niet aan dat daar de zaken goed op orde zijn.’’

OUDE GEBOUWEN ,,Maar er zijn in de gemeente ook scholen die oud zijn’’, vervolgt Mülder. Het Kompas (de voormalige Groenhorst-school in de wijk Groenhouten), De Holm, Het Startblok en de St. Jozefschool in Achterveld zijn inmiddels op leeftijd. ,,Ik vraag me af hoe het daar met de ventilatie gesteld is’’, aldus Mülder die daarover opheldering van het college wil.

Zijn partij wil onder meer van het college weten welke maatregelen er worden genomen om daar toch les te kunnen geven. ,,En welke plannen zijn er voor die gebouwen om de ventilatie alsnog op orde te krijgen?’’

RELEVANT Ook wil D66 weten wat er -behalve een goede ventilatie- nog meer in schoolgebouwen gedaan kan worden om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Kinderen lijken bij de verspreiding van de zeer besmettelijke Omikron-variant een belangrijkere rol te spelen dan tot dusver werd aangenomen. Dit gevoegd bij de beslissing om de scholen weer open te stellen, maakt de vragen van D66 relevant.

De D66-fractie wil ook een gedetailleerd overzicht van de maatregelen die per schoolgebouw worden ingezet om de verspreiding van het virus te beteugelen. Ook willen de Democraten weten hoe ouders en verzorgers van de schoolgaande kinderen over de maatregelen worden geïnformeerd.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie