Carlos Genders (VVD): ..,,Vragen over trage voortgang''..
Carlos Genders (VVD): ..,,Vragen over trage voortgang''.. Archief Leusder Krant

VVD wil opheldering over trage voortgang in aanleg sportparkje Leusden-Zuid

14 januari 2022 om 11:09 Politiek

LEUSDEN De VVD wil opheldering van het college over de gang van zaken rond de inrichting van een sportparkje in Leusden-Zuid. De liberalen stelden schriftelijke vragen, naar aanleiding van een artikel op de website van de Leusder Krant.

door Daan Bleuel

Deze krant publiceerde dinsdag op de site een verhaal waarin bewoners van Leusden-Zuid zich gefrustreerd toonden over de voortgang van een project in hun wijk. De bewoners namen het initiatief tot de inrichting van een sportparkje op de plek waar tot voor kort een fietscrossbaantje lag. 

BUREAUCRATISCHE STROPERIGHEID Na een veelbelovende start, waarbij zelfs al werd overgegaan tot de aanschaf van speciale toestellen, ervaren de initiatiefnemers tot hun frustratie dat de voortgang dreigt vast te lopen in bureaucratische stroperigheid. Ze beklaagden zich daarover in het gesprek met een verslaggever van de krant. 

De VVD zegt ‘met verbazing’ kennis te hebben genomen van het artikel. ,,In het artikel wordt een beeld geschetst van een gemeente die eerder tegenwerkt bij bewonersinitiatieven en deze vertraagt, dan dat zij actief stimuleert, faciliteert en aanjaagt.’’ De partij voegt daaraan toe dat het zich ‘niet kan voorstellen dat de gemeente Leusden bewust zó doet of wil doen’. 

‘SAMENLEVING VOOROP’ Fractievoorzitter Carlos Genders, die de brief aan het college ondertekende, stelt vast dat met de realisatie van het park volgens de VVD twee belangrijke zaken bij elkaar komen ‘waar we als gemeenteraad voor staan’. Hij noemt bewegen in de buitenruimte en het stimuleren en aanjagen van bewonersinitiatieven. ,,De samenleving voorop is leidend mantra voor raad en bestuur’’, aldus de VVD.

De VVD vraagt van het college de gang van zaken in het hele proces te beschrijven. ,,Vanaf het eerste initiatief, het weghalen van de fietscrossbaan tot aan de huidige stand van zaken.’’ Ook vraagt de VVD zich af of er een relatie is met het verdwenen groendepot en de toezegging dat dit terugkomt.

ACTUELE PLANNING Verder willen Genders en zijn fractiegenoten van het college weten wat de actuele stand van zaken is. ,,Welke acties lopen er nu om het park zo spoedig mogelijk te realiseren en wat is de actuele planning ervan?’’ Verder wil men de toezegging van verantwoordelijke collegeleden dat zij erop toezien dat de planning wordt gehaald.

Ook wil de VVD weten welke lessen het college trekt uit de gang van zaken rond dit project. ,,Hoe wordt de frustratie bij inwoners die initiatief nemen voorkomen? Hoe gaat u dit in volgende trajecten aanpakken?’’, wil de partij weten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie