De beoogde 'WoonDroom'-bouwlocatie aan de Maanweg.
De beoogde 'WoonDroom'-bouwlocatie aan de Maanweg. Daan Bleuel

Extra bijeenkomst over WoonDroom-project

13 september 2022 om 13:00 Politiek

LEUSDEN Er komt een extra bijeenkomst waar raadsleden en andere betrokkenen met elkaar in gesprek kunnen over plannen voor een woonzorgcomplex aan de Maanweg. Dat heeft wethouder Kiel de raad vorige week donderdag toegezegd. 

door Daan Bleuel

Kiel wil met de bijeenkomst bereiken dat zowel de raadsleden, als andere betrokkenen zoals omwonenden en de initiatiefnemers van het zogeheten ‘Woondroom’-project goed van alle ins en outs op de hoogte zijn, voor het college een besluit moet gaan nemen over het definitieve plan. 

ONRUST In de buurt is onrust ontstaan over de omvang van het project. In een artikel in de Leusder Krant ventileerden omwonenden hun ongerustheid daarover. Maar ook in de gemeenteraad leefden vragen. Zoals bij CDA-fractievoorzitter Bas van Os die zich afvroeg waarom er bij het complex maar drie parkeerplaatsen waren gepland? 

Volgens wethouder Kiel waren dat er vijf, maar klopt het dat er niet meer nodig zijn. ,,Simpelweg omdat de doelgroep geen auto rijdt’’, aldus Kiel. In het WoonDroom-project moeten jongeren met een geestelijke beperking met een zekere mate van zelfstandigheid gaan wonen. In het voorlopige ontwerp, dat de initiatiefnemers samen met woningstichting WSL hebben gemaakt, is voorzien in 16 appartementen, verdeeld over drie bouwlagen. 

VERKEERDE KEELGAT Die plannen schoten buurtbewoners in het verkeerde keelgat, ondanks het feit dat ze sympathiek zeggen te staan tegenover het WoonDroom-project als zodanig. Wethouder Kiel legde uit dat het verlenen van een vergunning uiteindelijk een verantwoordelijkheid van het college is. Daar zou normaal gesproken de raad geen rol meer in hebben. Dat komt omdat het om een ‘uitgebreide omgevingsvergunning gaat’ en niet om een bestemmingsplanwijziging. 

,,Maar er is wel wat aan de hand’’, erkende Kiel die vertelde naar aanleiding van het artikel met omwonenden te hebben gesproken. ,,Er is veel over te zeggen. Niet alleen over de doelgroep en het belang daarvan, maar ook de omwonenden moeten we daarin serieus nemen.’’ Mede daarom leek het Kiel verstandig een bijeenkomst te organiseren voor de raadsleden ‘en alle andere belanghebbenden’ om er eens uitgebreid over door te praten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie