Fenneke van de Vegte tijdens de afscheidsreceptie in gesprek met Carlos Genders, raadslid voor de VVD.
Fenneke van de Vegte tijdens de afscheidsreceptie in gesprek met Carlos Genders, raadslid voor de VVD. Daan Bleuel

Afscheid van wethouder Fenneke van der Vegte

10 juni 2022 om 11:20 Politiek

LEUSDEN Met een bijeenkomst in de tuin van natuur- en milieucentrum De Groene Belevenis aan de Hamersveldseweg hebben collega-raadsleden en bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties afscheid genomen van wethouder Fenneke van der Vegte. 

door Daan Bleuel

Raadslid Van der Vegte nam zo’n negen maanden geleden de barstensvolle en gewichtige portefeuille over van Erik van Beurden, die in het bedrijfsleven een baan vond. Toen leek Van der Vegte nog warm te lopen voor een nieuwe bestuursperiode waarin haar partij -GroenLinks-PvdA- opnieuw deel zou gaan uitmaken van het college. 

ROET IN HET ETEN Het liep echter anders. De verkiezingen van maart gooiden roet in het eten. Uit het niets veroverde de nieuwe partij Lokaal Belangrijk zeven zetels en werd daarmee de initiatiefnemer voor een nieuw college (met CDA en VVD), dat ook inmiddels is aangetreden. 

GroenLinks-PvdA viel buiten de boot. En dat was niet zo gek, gezien het feit dat de nieuwkomer met name op het gebied van duurzaamheid en energietransitie over andere inzichten bleek te beschikken. 

IN DE RAAD Van der Vegte, die onder meer werd toegesproken door burgemeester Gerolf Bouwmeester, blijft wel deel uitmaken van de fractie van GroenLinks-PvdA. Samen met Marcel Sturkenboom en Denise Houtveen zal zij de lokale belangen van haar partij behartigen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie