Albert Kramer en Hilde van den Heuvel van LeusdenVooruit.
Albert Kramer en Hilde van den Heuvel van LeusdenVooruit. Eigen foto
Raadgever

Hilde van den Heuvel: ‘LeusdenVooruit één jaar oud’

26 november 2022 om 07:47 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raads- of fractielid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Hilde van den Heuvel over de eerste verjaardag van lokale partij LeusdenVooruit.

,,Exact een jaar geleden stapten wij, Albert Kramer en Hilde van den Heuvel, uit de fractie van het CDA en gingen wij samen verder als LeusdenVooruit. Nu we een jaar verder zijn, het stof is neergedwarreld, komt er eindelijk wat rust na een behoorlijk hectische tijd. Een mooi moment om eens terug te kijken. Wat hebben we eigenlijk allemaal met elkaar gedaan? Teveel voor één raadgever, dus komende tijd zullen we daar via onze eigen website aandacht aan besteden.”

TERUGKIJKEN ,,In december 2021 hebben we met z’n vijven in een maand tijd de partij opgericht en in nog eens drie weken een verkiezingslijst samengesteld. En vanaf eind januari de verkiezingscampagne in woord en beeld vormgegeven. Met minimale middelen, maar met een resultaat waar we trots op zijn: met twee mensen weer terug in de raad.”

LEUSDEN VOORUIT ,,De terechte vraag die ons soms wordt gesteld is: waar staat LeusdenVooruit nu voor? Wat is ons verhaal? Kort gezegd: als LeusdenVooruit staan wij voor het eerlijke gesprek, kritische vragen stellen, duidelijkheid creëren en problemen oplossen waar mogelijk. Vanuit de gedachte: Wat kan er wel en wat is er voor nodig?”

Op vrijdag 16 december bestaan we één jaar. Dit vieren we natuurlijk met de fractie en onze leden. En dan kijken we ook weer vooruit

,,Inwoners en ondernemers benaderen ons met diverse vragen. Sommige vragen kunnen we zo met elkaar oplossen door er over te sparren. Soms is het nodig dat we ermee naar het college gaan om duidelijkheid te krijgen. Dan stellen we kritische vragen. De Leusder Krant doet hier regelmatig verslag van. Zo bent u als inwoner ook op de hoogte van wat speelt. Dit zorgt er soms voor dat nog meer mensen zich bij ons melden, omdat zij zich herkennen in de vragen die wij hebben gesteld. En soms kunnen we het met de ambtenaren af en kunnen zaken simpel opgelost worden.”

VERKEERSVRAAGSTUKKEN ,,Op dit moment maken wij ons voor een aantal onderwerpen hard. Bijvoorbeeld de verkeersvraagstukken rondom de Hamersveldseweg, Arnhemseweg en Achterveld, kaderstelling Tabaksteeg Zuid, duurzaamheid in Mastenbroek II, het initiatief voor een ecologisch zonneveld aan de Emelaarseweg, zwemvereniging De Haaien, kern Oud Hamersveld en nog veel meer. En dit alles in goede samenspraak met de betrokkenen. Meer weten over deze en andere onderwerpen en wat wij hierin doen? Hierover schrijven wij komende tijd meer op onze website.”

WEER VOORUIT ,,Wij doen dit alles gelukkig niet alleen. Er staat een geweldige fractie die meedenkt en meedoet. Op vrijdag 16 december bestaan we één jaar. Dit vieren we natuurlijk met de fractie en onze leden. En dan kijken we ook weer vooruit. Wat kunnen wij voor u betekenen? Maar ook andersom, misschien wilt u wel iets voor LeusdenVooruit betekenen. Neem in beiden gevallen contact met ons op. De voltallige fractie heeft zin in de jaren die voor ons liggen, samen met u!”

Hilde van den Heuvel (en Albert Kramer), hilde@leusdenvooruit.nl.

De eerste verjaardag van de lokale politie partij wordt gevierd in december.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie