Afbeelding
Daan Bleuel

Extra voorschot om zwembad Octopus open te houden

24 november 2022 om 10:15 Politiek

LEUSDEN Een voorlopig voorschot van €435.000 moet errvoor zorgen dat de sluiting van zwembad Octopus volgend jaar wordt voorkomen, zo laat de Gemeente Leusden weten. Ze zegt dit geld toe in afwachting van meer geld vanuit het Rijk om sportvoorzieningen betaalbaar te houden.

Recent is duidelijk geworden dat zwembadbeheerder SRO het huidige energiecontract kan behouden. Hoogstwaarschijnlijk zal dit er voor zorgen dat zij niet het gehele voorschot nodig heeft dat de gemeente nu vrijmaakt. Over exacte bedragen zal echter nog duidelijkheid moeten komen. De gemeenteraad neemt op 15 december een besluit over financiële steun in de vorm van een voorschot.

SOCIALE WAARDE Volgens wethouder Wim Vos is het niet vreemd dat het zwembad een gat heeft in de begroting: ,,Financieel gezien hebben zwembaden het niet makkelijk. Het Rijk heeft extra geld toegezegd, maar dat is nu nog niet concreet. Zonder dit voorschot kan het bad niet open blijven.”

,,Wij vinden deze voorziening belangrijk voor de inwoners. Voor ons is ons zwembad een ontmoetingsplek in het leven van Leusdenaren. De sociale waarde is dus groot”, aldus Vos.

SPORTPAS Ondanks het voorschot blijven er financiële uitdagingen over voor het zwembad. Hierdoor zal de prijs an een zwembadkaartje omhoog gaan. Een verhoging van 10 procent vindt het college acceptabel, maar zij benadrukt dat he zwembad voor iedereen betaalbaar moet blijven. Volgend jaar zal er een sportpas komen voor inwoners met een laag inkomen. Hierop staat een tegoed van 100 euro waarmee Leusdenaren naar aangesloten sportverenigingen, waaronder het zwembad, kunnen gaan. Verder wordt er gekeken welke energiebesparende maatregelen op korte termijn genomen kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie