Fort33 werd vorige maand geconfronteerd met forse lekkage.
Fort33 werd vorige maand geconfronteerd met forse lekkage. Daan Bleuel

Schriftelijke vragen; VVD wil naadje van de kous weten over Fort33

8 februari 2023 om 14:29 Politiek

LEUSDEN De fractie van de VVD heeft deze week schriftelijke vragen afgevuurd op het college. Dit mede naar aanleiding van een bericht in deze krant, eind december, waarin stond dat het bestuur opstapte en dat de gemeenten een interim-bestuurder zou aanstellen. 

,,In de raadsvergadering van 15 december is het college raadsbreed opgeroepen om in de komende periode -ook en juist tijdens de formatieperiode- alles in het werk te stellen om Fort33 gezond te maken en te houden’’, stelt de fractie bij monde van raadslid Anna-Christina Gräfin von der Schulenburg -de ondertekenaar van de vragen- vast. 

WAAROM? De VVD is onder meer benieuwd naar de reden waarom het bestuur van Fort33 aftrad en waarom de gemeente kennelijk vindt dat dat in het belang van Fort33 is. ,,Heeft dat te maken met de staat van het pand, of bestuurlijke issues’’, vraagt de partij zich af. Eind vorig jaar kreeg Fort33 onder meer te maken met forse lekkage die deels werd toegeschreven aan achterstallig onderhoud aan de installaties. 

Verder wil de VVD van het college weten welke competenties en welk mandaat de interim-bestuurder in de ogen van het college meer nodig heeft dan het aftredende bestuur, om de uitdagingen van Fort33 te beheersen. 

DAGELIJKSE LEIDING Ook vragen de liberalen zich af wie op dit moment aan de touwtjes trekt als het om de dagelijkse leiding van de culturele instelling gaat. ,,Want voor zover bekend is er nog geen interim-bestuurder aangesteld’’, aldus de VVD. 

Verder wil de VVD weten met welke opdracht de interim-bestuurder op pad gestuurd wordt. ,,Is dat optimalisatie van het bestaande gebouw of liggen scenario’s als sluiting of herontwikkeling ook op tafel?’’

Daan Bleuel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie