Commissaris van de Koning Hans Oosters brengt morgen een bliksembezoek aan Leusden.
Commissaris van de Koning Hans Oosters brengt morgen een bliksembezoek aan Leusden. Provincie Utrecht

Commissaris van de Koning brengt bliksembezoek aan stembureau

14 maart 2023 om 16:07 Politiek

LEUSDEN Commissaris van de Koning Hans Oosters brengt morgen (woensdag 15 maart) een bliksembezoek aan een Leusdens stembureau. 

Van de redactie

Oosters zal rond de klok van half vier worden opgewacht door burgemeester Gerolf Bouwmeester in het stembureau in het Huis van Leusden. Na een kwartiertje vervolgt de Commissaris zijn reis langs provinciale stembureaus.

TOUR Oosters begint zijn reis door de provincie ‘s morgens om half acht in Ameide (gemeente Vijfheerenlanden). De tour wordt ‘s avonds rond negen uur -het moment dat de stembureaus worden gesloten- beëindigd in het provinciehuis aan de Archimedeslaan in Utrecht. 

In de tussentijd heeft de Commissaris -als alles volgens plan verloopt- alle 26 Utrechtse gemeenten met een bezoek vereerd. In op één na alle gemeenten wordt de Commissaris welkom geheten door de burgemeester. 

ITALIAANSE AMBASSADEUR In het geval van Amersfoort is burgemeester Bolsius in het gezelschap van de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello. Die laat zich bijpraten over de toegankelijkheid van stemlokalen voor minder-validen. De ambassadeur zit zelf in een rolstoel en is dus ook persoonlijk meer dan gemiddeld geïnteresseerd in het onderwerp. Amersfoort heeft bij een aantal stemlokalen extra gelet op rolstoeltoegankelijkheid. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie