Commissaris van de Koning Oosters (links) in gesprek met leden van het stembureau in het Huis van Leusden.
Commissaris van de Koning Oosters (links) in gesprek met leden van het stembureau in het Huis van Leusden. Daan Bleuel

Commissaris van de Koning kort te gast in stembureau Huis van Leusden

15 maart 2023 om 16:31 Politiek

LEUSDEN Met niet meer dan tienminuten vertraging arriveerde Commissaris van de Koning Hans Oosters vanmiddag rond de klok van half vier in het Huis van Leusden.

door Daan Bleuel

De Commissaris is op verkiezingsdag bezig met een ambitieuze tour langs alle 26 Utrechtse gemeenten, om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de gang van zaken rond de stembusgang. Oosters werd even bijgepraat door gastheer burgemeester Bouwmeester. Die toonde zich tegenover de Commissaris optimistisch over de opkomst. Dat beviel de Commissaris, want ‘Utrecht’ heeft volgens hem een eer hoog te houden: ,,Vier jaar geleden was de opkomst met 61% in Utrecht de hoogste van alle provincies’’, putte Oosters uit zijn geheugen. 

TUSSENSTATION Na een kort onderhoud met vrijwilligers die één van de stembureaus in het gemeentehuis bevolkten, vertrok de Commissaris weer snel naar een volgend tussenstation. 

Oosters begon zijn reis door de provincie vanmorgen om half acht in Ameide (gemeente Vijfheerenlanden). De tour wordt ‘s avonds rond negen uur -het moment dat de stembureaus worden gesloten- beëindigd in het provinciehuis aan de Archimedeslaan in Utrecht. 

26 GEMEENTEN In de tussentijd heeft de Commissaris -als alles volgens plan verloopt- alle 26 Utrechtse gemeenten met een bezoek vereerd. In op één na alle gemeenten wordt de Commissaris welkom geheten door de burgemeester. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie