Voormalig wethouder Kiel huldigde het Leusdense atletiektalent Abigail Noruwa in juli vorig jaar met haar Nederlandse titel op de 400 meter bij de junioren tot 18 jaar.
Voormalig wethouder Kiel huldigde het Leusdense atletiektalent Abigail Noruwa in juli vorig jaar met haar Nederlandse titel op de 400 meter bij de junioren tot 18 jaar. Christine Schut

‘Jongleur’ Patrick Kiel (VVD) stopt als wethouder in Leusden

23 maart 2023 om 23:58 Politiek

LEUSDEN Wethouder Patrick Kiel (sociaal domein, jeugd en jongeren, onderwijs, volkshuisvesting, sportbeleid) heeft zijn vertrek als wethouder aangekondigd. De gemeente Leusden meldt in een persbericht dat hij donderdagavond 23 maart tijdens de raadsvergadering heeft laten weten de functie per direct neer te leggen. 

Kiel: ,,Enerzijds liggen er nog tal van mooie uitdagingen. Ik heb mijn portefeuille altijd vol bezieling vervuld. Anderzijds heeft de coalitiebreuk van december vorig jaar een proces in gang gezet om na te denken wat ik na mijn wethouderschap wil doen.” 

,,Het college bedankt Kiel voor zijn bijdrage en inzet voor de gemeente en is hem daarvoor zeer erkentelijk”, schrijft de gemeente.

Terugkeer 

CDA-Fractievoorzitter Bas van Os liet donderdagavond tijdens de raadsvergadering weten dat er serieus is gesproken over de mogelijkheid om Kiel in een nieuw college te laten terugkeren, iets waarop deze krant al speculeerde. ,,We zochten iemand met bestuurlijke ervaring en kennis van Leusden. Toen kwamen we al snel bij een bepaalde naam uit’’, zei Van Os in de richting van Kiel. ,,Minstens drie partijen hebben geprobeerd je lid te maken. En zelfs toen we verzochten om dan boven de partijen te hangen zei je dat dit een goed moment was om keuzes te maken.’’

Grand slam

Fractievoorzitter Frank de Wit van Lokaal belangrijk noemde wethouder Kiel ‘een jongleur die veel ballen in de lucht kon houden’. ,,Als je net zo goed kon tennissen als je als wethouder was, zou je met gemak een grand slamtoernooi kunnen winnen.’’

Marcel Sturkenboom vond Kiel een wethouder die er in slaagde met een kwinkslag moeilijke debatten tot een goed einde te brengen. ,,En je kon het ook accepteren als het een keer niet ging zoals je wilde.’’

Nieuw college

Op woensdag 22 maart zijn de plannen van het nieuwe college bestaande uit Lokaal Belangrijk, CDA en Sociaal Leusden gepresenteerd. Binnen enkele weken wordt bekend welke wethouders tot het nieuwe college toetreden.

Daadkrachtig en maatschappelijk betrokken

Kiel: ,,Ik bedank graag mijn collega’s van het huidige en vorige college. We hebben fijn samengewerkt en de sfeer kenmerkte zich door een groot onderling vertrouwen en de nodige humor. Mijn dank gaat ook uit naar de medewerkers van de gemeente.” Ook bedankt hij de gemeenteraad. ,,Debatten konden scherp zijn, maar altijd op de inhoud en met het belang voor Leusden voorop”, aldus Kiel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie