'Wij zijn heel trots en blij dat we een nieuwe website hebben: www.leusdenvooruit.nl.
'Wij zijn heel trots en blij dat we een nieuwe website hebben: www.leusdenvooruit.nl. PR
Raadgever

Hilde van den Heuvel: ‘LeusdenVooruit kiest voor ombudspolitiek ‘

20 mei 2023 om 07:49 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raads- of fractielid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Hilde van den Heuvel (LeusdenVooruit) over ombudspolitiek.

,,Als lokale politieke partij zijn wij er om de belangen van alle inwoners van de gemeente Leusden te vertegenwoordigen en in ogenschouw te nemen. Als LeusdenVooruit houden wij dit ook continu in gedachte bij alles wat we doen. Wij zijn als partij nog jong en daarmee alom in ontwikkeling. Al doende leren we, groeien we en gaan we vooruit. Naast ons dagelijkse raadswerk werken wij achter de schermen ook hard aan onze partij. Wij zijn dan ook heel trots en blij dat wij sinds deze week een nieuwe website hebben: www.leusdenvooruit.nl.”

OMBUDSPOLITIEK

,,Als raadslid en partij kun je ervoor kiezen om gedreven door je verkiezingsprogramma vier jaar lang je werk te doen. Maar goed, wat je eind 2021 hebt bedacht, kan door de actualiteit zo weer achterhaald zijn. Dat hebben we in de coronatijd maar al te veel ervaren. Of je kiest er dus voor om aan de slag te gaan met dat wat er nu leeft in de samenleving en vragen die ‘uit de buurt’ komen. Dat wordt ook wel ombudspolitiek genoemd. Luisteren naar dat wat er leeft in de samenleving en vandaaruit samen met de inwoners, kijken hoe we tot een oplossing kunnen komen. Dáár hebben wij voor gekozen en dat zie je nu dus ook terug op onze website onder de noemer ‘de stem van Leusden’.”

 Luisteren naar dat wat er leeft in de samenleving en vandaaruit samen met de inwoners, kijken hoe we tot een oplossing kunnen komen. Dáár hebben wij voor gekozen

EEN VOORBEELD

,,Natuurlijk hadden ook wij bij de verkiezingen in 2022 een verkiezingsprogramma. En daarin staan allerlei goeie punten waar we achter staan. En deze punten pakken we graag er ook zeker bij waar mogelijk en nodig, want mede daarom hebben mensen natuurlijk hun stem op ons uitgebracht. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit. Een voorbeeld: Onlangs hebben wij namens de raad via een motie de wethouder opgeroepen om de kaders voor de nieuw te realiseren woonwijk Tabaksteeg II samen met de raad én direct omwonenden vorm te geven. Dit mede op uitdrukkelijk verzoek van direct omwonenden uit de Tabaksteeg en Leusden Zuid. Ondertussen is er een werkgroep in de Tabaksteeg actief om het Maximaplein een boost te geven. Dit is niet alleen in het belang van de huidige bewoners, maar ook voor de toekomstige bewoners.”

,,Wij hopen dan ook dat de wethouder de oproep van de werkgroep omarmt en hen meeneemt wanneer wij met omwonenden het gesprek aangaan voor de kaders van de woonwijk. Zo kunnen we de wensen van huidige en toekomstige bewoners samenbrengen. Laten beiden onderwerpen nu ook in ons programma staan, dus meer dan logisch dat we ons hier dan ook hard voor maken. Maar gedreven omdat inwoners erom vragen, want daar gaat het om.”

MEEDENKEN

,,Vanuit die gedachte, het gesprek aangaan met bewoners en ondernemers en denken in oplossingen, denken wij ook graag met jou mee. Maar, wij kunnen ook jouw denkkracht gebruiken. Heb jij een idee of vraag of wil jij meedenken en werken aan oplossingen? Neem dan vooral een kijkje op onze vernieuwde website. Of kom een keer langs tijdens onze fractievergadering. We komen graag met je in contact.”

Hilde van den Heuvel, Leusden Vooruit, hilde@leusdenvooruit.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie