De Stick-off is een feestdag bij MHC Leusden.
De Stick-off is een feestdag bij MHC Leusden. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

‘Sfeer en onderlinge band kenmerkend bij MHC Leusden’

Verenigingen

LEUSDEN De jaarlijkse Stick-off van MHC Leusden is aan het begin van het seizoen, direct na de vakantie, al een hoogtepuntje voor de vereniging. De aftrap brengt weer leven in de brouwerij, speciaal voor de jongste sporters.

Arnoud J Spaaij

De jongste en nieuwste hockeyers kunnen op de Stick-off gebruikmaken van de Stick & Bitje-actie van de Leusdense hockeyvereniging. Op het sportpark van de club is er voor die aardige actie altijd veel belangstelling. George Spier: „Het is een kennismakingsmoment om van te genieten. Veel kinderen weten al wel via een broertje, zusje of door hun ouders wat hockey is. De actie is vooral natuurlijk wervend bedoeld. Jeugd die nieuw op deze dag de eerste training volgt krijgt een beschermend bitje en een hockeystick. Het materiaal is aangepast aan de leeftijd.” 

Maar de spanning van de kinderen in de nieuwe teams is er niet minder om. De Stick-off is voor deze kinderen een hele belevenis. Wat dat betreft is het ook kenmerkend voor de vereniging. De sfeer en onderlinge band van de leden kenmerken de bestuursleden George Spier en Gertjan van de Groep als bijzonder. „Daar zit ongetwijfeld een gedegen basis voor de successen. De kracht van vrijwilligers komt denk ik daaruit voort”, zegt voorzitter Gertjan. „Dat zien we ook terug in de hele vereniging”, beaamt George. „Zo’n dag als vandaag wordt bijna als vanzelfsprekend door de leden georganiseerd.”

Ongetwijfeld een gedegen basis voor de successen. De kracht van vrijwilligers komt denk ik daaruit voort

SNELHEID De hele dag zijn er wedstrijden tussen de verschillende jeugdteams van de vereniging en er zijn diverse andere activiteiten tijdens Stick-off. „Op een aantal momenten kan bijvoorbeeld met een snelheidsmeter je balsnelheid gemeten worden. Het is een dag waarop leden, ouders, vrijwilligers, sponsors en andere belangstellenden elkaar weer ontmoeten en bijpraten.”

START Is de Stick-off weer de start na de vakantie, voor het eerste heren en dames team en de eerstelijns jeugdteams geldt dat niet. Die teams zijn alweer actief vanaf de vierde week in de zomervakantie. De teams zijn dan ook bijzonder van samenstelling: ze bestaan uit spelers en speelsters die vrijwel allemaal uit Leusden komen en opgeleid zijn binnen de club.

HOOGSTE NIVEAU De Jongens A1 spelen op het hoogste landelijke niveau. Een prachtige prestatie die door een lang en consistent beleid in samenwerking met trainers is bereikt. „Luc Kemps en Tamara Ouderdorp zijn respectievelijk al vijfentwintig en vierentwintig jaar aan de club verbonden”, zegt George. „Daar zijn we blij mee en trots op. Ze zijn betrokken bij onze vereniging en hebben de teams op professionele wijze op het hoogste niveau gebracht. Samen met hoofdtrainer Martijn van der Luyt is een technisch beleid uitgewerkt dat z’n vruchten afwerpt.”
Meer informatie over MHC Leusden: www.mhcleusden.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Leusder Krant verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55780473 of a.wagemans@bdu.nl.

advertentie
advertentie