Het vervoer van leerlingen in de regio Amersfoort wordt na de zomer verzorgd door het bedrijf Willemsen de Koning.
Het vervoer van leerlingen in de regio Amersfoort wordt na de zomer verzorgd door het bedrijf Willemsen de Koning. Irene de Kruijf

Willemsen de Koning gaat leerlingenvervoer in de regio verzorgen

19 maart 2024 om 10:44 Verkeer en vervoer

REGIO Het vervoer van leerlingen in de regio Amersfoort wordt na de zomer verzorgd door het bedrijf Willemsen de Koning. Dat meldt de Amersfoortse wethouder van onderwijs, Nadya Aboyaakoub-Akkouh. Het is de uitkomst van een aanbesteding die de gemeenten Amersfoort, Leusden, Bunschoten, Baarn, Soest en Woudenberg hebben gedaan. Daarbij zijn eisen meegenomen die inwoners, ouders, scholen en overige betrokkenen hadden meegegeven.

De huidige contracten met drie vervoerders lopen tot 1 augustus van dit jaar. De regiogemeenten wachten nog op nieuwe richtlijnen vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten voor het opstellen van de nieuwe afspraken. Deze worden eind deze maand verwacht.

NIEUWE SCHOOLJAAR

Daarna worden de afspraken met de nieuwe vervoerder Willemsen de Koning definitief gemaakt. Naar verwachting zullen de nieuwe afspraken dan eind augustus ingaan, tegelijk met de start van het nieuwe schooljaar. Wethouder Aboyaakoub-Akkouh zegt hierover: ,,Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met het nieuwe contract waarin nieuwe afspraken zijn gemaakt over chauffeurs, reistijden en communicatie er een verbeterslag wordt gemaakt in het dagelijkse vervoer van onze leerlingen.”

Bij de nieuwe afspraken worden zowel ouders als scholen geïnformeerd en betrokken. Nog voor de zomer zal ook de gemeenteraad worden bijgepraat en om een mening worden gevraagd over de nieuwe afspraken en beleid.

ALTERNATIEVEN

Betrokkenen hebben onder andere al meegedacht over de locatie van opstapplaatsen en goede begeleiding naar zelfstandig reizen voor de leerlingen. Ook wordt gekeken naar gebruik van alternatieve vervoersoplossingen dan het gebruik van een vaste bustaxi-dienst voor leerlingen. Er gaat de laatste tijd veel mis met het vervoer van, vaak kwetsbare, leerlingen van en naar school. Eind vorig jaar klaagden meerdere ouders over taxi’s die niet kwamen opdagen, waardoor kinderen regelmatig te laat op school waren en hele lessen misten. Met name kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan, zijn vaak afhankelijk van leerlingenvervoer om daar te komen. Maar door onder meer personeelstekorten lukt dat vaak niet. 

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op de regionale nieuwssite Nieuwsplein33.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie