Burgemeester Gerolf Bouwmeester speelde in juni dit jaar al taxichauffeur in Achterveld en bracht toen Djania naar haar bestemming.
Burgemeester Gerolf Bouwmeester speelde in juni dit jaar al taxichauffeur in Achterveld en bracht toen Djania naar haar bestemming. Arnoud J Spaaij

Ruim twintig chauffeurs melden zich voor AutoMaatje

16 december 2019 om 09:52 Verkeer en vervoer

LEUSDEN In Achterveld was het al een succes en binnenkort start ANWB AutoMaatje ook in Leusden. De eerste rit staat gepland op 23 januari en ruim twintig vrijwillige chauffeurs meldden zich voor het initiatief.

ANWB AutoMaatje is sociaal vervoer; een service waarbij vrijwilligers minder-mobiele dorpsgenoten op verzoek vervoeren van deur tot deur. De vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto en ontvangen een kleine onkostenvergoeding van 0,30 euro per kilometer. AutoMaatje is bedoeld voor korte ritjes door inwoners die geen gebruik kunnen maken van eigen auto of het openbaar vervoer.

Regelmatig komen er bij Lariks Welzijn en Zorg vragen van mensen die niet in staat zijn met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Doordat ze minder mobiel zijn, zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of deelname aan een van de vele activiteiten die in de gemeente Leusden worden georganiseerd sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving. AutoMaatje is dan een mogelijk alternatief.

Het landelijke initiatief ANWB AutoMaatje is in december 2016 gestart en ANWB draait op dit moment in 68 gemeenten, op tweehonderd verschillende locaties. Vanaf 23 januari 2020 gaat ANWB AutoMaatje Leusden van start. Inwoners kunnen via twee werkdagen van tevoren via Lariks een rit aanvragen. De eerste rit krijgt een feestelijk tintje.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie