Syntus stelt een kleine wijziging voor in buslijn 17 in Leusden.
Syntus stelt een kleine wijziging voor in buslijn 17 in Leusden. Provincie Utrecht

Syntus wil buslijn wijzigen en vraagt om mening Leusdenaren

21 april 2022 om 10:27 Verkeer en vervoer

LEUSDEN De Utrechtse vervoerders U-OV en Syntus willen samen met de provincie reizigers aan het woord laten over voorgenomen wijzigingen in de dienstregeling vanaf 11 december.

,,Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht klimt langzaam maar zeker uit een diep dal”, schrijven de partijen. ,,Nu er geen beperkingen meer zijn als gevolg van corona komen er steeds meer reizigers terug. Maar het zal nog geruime tijd duren voordat de bezetting van de bussen en trams terug is op het oorspronkelijke niveau.” Uitbreiding van het aanbod is nu echter niet te betalen. Wel wil de provincie Utrecht vasthouden aan het huidige niveau en zo flexibel mogelijk inspelen op de behoeften van reizigers.

Met die uitgangspunten in gedachten hebben de vervoerders voorstellen gemaakt voor het regionaal openbaar vervoer vanaf 2023. Op sommige lijnen verandert de route en krijgt de reiziger een kortere reistijd. Er zijn ook voorstellen om bestemmingen beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer.

Er is één voorstel voor een wijziging in de dienstregeling 2023 voor Leusden:

Lijn 17: Station, Leusden. In overleggen met de gemeente Leusden en ROCOV is ingebracht dat men graag een beperkte routewijziging zou willen zien bij het eindpunt van de route van lijn 17 in Leusden. Redenen hiervoor zijn beoogde woningbouw in de omgeving en het mogelijk maken van een openbaar vervoerhalte dichter bij AFAS Experience Center en AFAS Theater.

Reageren op de voorgenomen wijziging kan tot maandag 16 mei via dit online enquêteformulier (formulieren.provincie-utrecht.nl/provincieutrecht1/enquete-vervoerplan-syntus). Iedereen die reageert, zal door de provincie Utrecht op de hoogte worden gehouden van de uitkomsten en ontvangt zowel het definitieve vervoerplan als een samenvatting van alle reacties op de enquêtes. Behalve de reizigers worden ook de Utrechtse gemeenten en belangenorganisatie ROCOV geraadpleegd over de plannen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie