(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Koen van Weel

Flitspaal Randweg-Valleilaan in Leusden gaat aan

22 mei 2023 om 11:49 Verkeer en vervoer

LEUSDEN Wie met de auto of motor te hard rijdt op het kruispunt Randweg-Valleilaan, krijgt binnenkort een boete. Vanaf maandag 22 mei gaat de flitspaal aan op het kruispunt, meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht.

Het is de tweede flitspaal op de Randweg in Leusden. De gemeente, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de Randweg verbetert. De flitspaal op het kruispunt Randweg-Valleilaan handhaaft in beide rijrichtingen. Hier geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. 

Het Openbaar Ministerie besloot de flitspaal op verzoek van de gemeente Leusden en de politie te plaatsen: ,,Op het kruispunt wordt vaak te hard gereden. De Randweg is de belangrijkste toegangsweg tot Leusden vanaf de A28. Direct naast de weg loopt een hoofdfietsroute. Op het kruispunt steken veel fietsers en voetgangers over, zeker sinds de oplevering van de nabijgelegen nieuwbouwwijk Valleipark. De intensiteit op de Randweg is hoog en er wordt vaak te hard gereden. Mede door de aanwezigheid van kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en voetgangers is dat een groot risico. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.”

DRIE JAAR LANG 24 UUR AAN

Het controleren op de snelheidslimiet op één van de belangrijkste wegen van Leusden, heeft volgens het OM ook een positief effect op de bebouwde kom van Leusden. De flitspaal is al een tijd geleden geplaatst. In de afgelopen periode is de flitspaal bij de Randweg – Valleilaan getest. Vanaf 22 mei krijgen alle overtreders op dit kruispunt een boete. Op het kruispunt Randweg -Groene Zoom werd al eerder een flitspaal geplaatst. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie