Afbeelding
@pajukoptiek/Facebook

Pajuk Optiek BV Leusden ontvangt predicaat ‘Hofleverancier’

11 april 2024 om 17:19 Zakelijk

LEUSDEN PajukOptiek aan de Moerbeilaan 1 in Leusden heeft het prestigieuze predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toegekend gekregen. ,,Deze erkenning symboliseert niet alleen een mijlpaal van ons bedrijf, maar is ook een bevestiging van al ruim honderd jaar toewijding aan onze relaties en producten”, schrijft het team van medewerkers op Facebook.

 ,,Wij voelen ons ontzettend vereerd om het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te mogen voeren, een titel die alleen wordt toegekend aan bedrijven met een vooraanstaande positie en een onberispelijke reputatie in hun sector.”

Pajuk Optiek B.V. werd opgericht op 19 december 1921 in Groningen en vestigde zich in 1967 in Leusden. Dit familiebedrijf wordt vandaag de dag geleid door de vierde generatie, en ook de vijfde generatie is actief binnen het bedrijf. Oorspronkelijk begonnen ze met het maken van brillenglazen, maar later zijn ze zich ook gaan toeleggen op het ontwerpen en ontwikkelen van monturen. Door de jaren heen is Pajuk Optiek uitgegroeid tot een groothandel die kwaliteitsmonturen en zonnebrillen aanbiedt aan zelfstandige optiekbedrijven.

PREDICAAT HOFLEVERANCIER

De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen. Het predicaat wordt toegekend aan bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn, staat te lezen op koninklijkhuis.nl.

De toekenning wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis. Alle bedrijven met het predicaat moeten zich sindsdien richten tot de Koning om het Predicaat te laten verlengen. Het wordt voor 25 jaar toegekend, waarna verlenging kan worden aangevraagd voor een volgende periode van 25 jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie