Aan de woning hoefde niet veel gedaan te worden.
Aan de woning hoefde niet veel gedaan te worden. Succes Makelaars

'Succes Makelaars heeft ook veel oog voor de menselijke kant'

26 maart 2020 om 13:27 Zakelijk

LEUSDEN De combinatie van financiering en aankoop sloot naadloos aan bij wat Monica Zamorano Delgado nodig had. Sinds vorig najaar woont ze naar volle tevredenheid in Amersfoort Noord nadat Succes Makelaars met haar zocht naar een mooie woning.

Arnoud J Spaaij

Het Woonplein van Succes Makelaars in Leusden is uniek in de regio. Het team heeft de krachten gebundeld voor hulp en advies bij een omvangrijk dienstenpakket van verkoop, aankoop, verhuur, hypotheken, financiële planning, verzekeringen, kredieten, belastingadvies en echtscheidingsmediation. En dat bleek precies waarnaar Mónica Zamorano Delgado op zoek was vorig jaar. Ze woonde al sinds 2010 in Leusden en had het daar prima naar haar zin, maar door haar scheiding moest ze op zoek naar een andere woning. ,,Ik kwam eigenlijk gelijk bij Succes Makelaars terecht," legt Zamorano uit, ,,ik zocht een woning waar mijn twee jongens van 5 en 7 jaar regelmatig bij me kunnen zijn. Dus ik heb al m'n woonwensen bij Succes Makelaars neergelegd."

REGELS Voordat er op zoek gegaan kon worden naar een huis moest Zamorano eerst haar mogelijkheden weten. ,,Ik ben vertaalster, maar bij alle papieren die moesten worden ingevuld en regels die in Nederland gelden had ik veel hulp nodig. Zo kreeg ik snel duidelijkheid over mijn financiële mogelijkheden en wat ik te besteden had voor een woning." Het traject dat vooraf ging aan de zoektocht naar een nieuw onderkomen voor Mónica en haar twee zonen was lastig voor haar. ,,Ik had veel onduidelijkheid en twijfelde vaak, maar de hulp die ik van Hendrik-Jan Rinkel en Ingeborg Vissers van Succes Makelaars kreeg was echt super goed. Ze hebben ook veel oog voor de menselijke kant." En daarmee werd de toch al lastige periode van de scheiding voor haar een stuk dragelijker.

KINDVRIENDELIJK ,,Toen ik eenmaal wist welke financiering er mogelijk was, konden we ook de minimale eisen van mijn woonwensen vastleggen met de makelaar. Ik zocht een huis waar ik ook de kinderen zestig procent van de week kon hebben. Waar ze bovendien in de toekomst een eigen kamer hebben. In begin hebben we in Leusden gezocht. Maar voor hetzelfde geld had ik in Leusden een kleinere woning. En ik had weinig tijd om iets op te knappen. Toen hebben we uiteindelijk in Amersfoort gezocht. Ik had al huizen gezien in deze buurt. En hier is het erg kindvriendelijk. Ook wilde ik graag een buurt die sociaal goed aansluit. Ik zocht veiligheid en sociale aansluiting met de buurt."

Nu Mónica er woont, heeft ze ook daarmee fijne ervaringen. De buren variëren in leeftijd en ook heeft ze gezinnen gevonden met kinderen in allerlei leeftijden. ,,Het is echt een fijn complex. We hebben een gezamenlijke tuin die door een hovenier wordt bijgehouden. Een deel is speeltuin en heeft zelfs een tokkelbaan. De trampoline is van de buren, maar de kinderen mogen die gebruiken. Ja, we hebben echt een een ontzettend fijne buurt", beaamt Zamorano enthousiast.

GROEN In Amersfoort Noord, aan de rand van de stad, heeft Mónica met haar kinderen dus helemaal haar plekje gevonden. Ze is een buitenmens en dus is de groene omgeving echt aan haar besteed. ,,We gaan er regelmatig op de fiets op uit. En ik heb een balkon waar de hele morgen zon op staat." Is er dan helemaal geen minpuntje? ,,Jawel, die hoogspanningskabels, langs Amersfoort, die kan ik net zien vanuit mijn huis en vind ik echt niet mooi", zegt ze met een lach. Het is duidelijk dat Mónica Zamorano dankzij de hulp en het advies van Succes Makelaars een fijne plek heeft gevonden om te wonen. ,,Ja, het was niet alleen de financiële kant. Het was moeilijk voor me tijdens de scheiding met mijn familie in Spanje. Maar ik heb veel zekerheid gekregen door de hulp van Hendrik-Jan. Die was echt super goed."

Dit artikel wordt u aangeboden door Succes Makelaars, Hamersveldseweg 72, 3833 GS Leusden, tel. 033-4947707.
Het balkon heeft 's ochtends heerlijk veel zon.
Veel groen in de omgeving.
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie