,,Samen kijken we uit naar een leuke toekomst.
,,Samen kijken we uit naar een leuke toekomst." Lucinda Looijenga
Advertorial

Verhuisverhalen: Gedoe en geregel weerhielden Lucinda van kopen in plaats van huren

27 mei 2020 om 15:00 Zakelijk

LEUSDEN Eigenlijk had Lucinda Looijenga niet het idee om een huis te kopen. Gedoe en geregel weerhielden haar van een zoektocht naar een eigen huis. Tot ze in contact kwam met Succes Makelaars en er veel meer mogelijk bleek dan ze dacht.

Arnoud J Spaaij

Ooit bleef ze te lang zitten met een huis in Den Haag. Dan heb je geen goede basis om weer op zoek te gaan naar een nieuwe koopwoning. Toch moest Lucinda Looijenga wel op zoek naar iets anders. Nadat ze vorig jaar door haar scheiding in een huurhuis in Amersfoort terecht was gekomen, wist ze ook dat die oplossing niet voor lange tijd was. ,,Ik woonde voor m’n scheiding in Leusden, maar daar was het helemaal niet makkelijk om iets te vinden waar ik met mijn zoontje kon wonen. Uiteindelijk kwam ik in de vrije sector in Amersfoort terecht; voor een jaar. Maar ik moest dus ook wel weer op zoek naar iets anders. Ik had echt helemaal geen zin meer om allerlei dingen te moeten regelen en daarom zocht ik opnieuw in de huursector. Tot ik via m’n personal trainer een kennismakingsgesprek kreeg met Succes Makelaars."

DEN HAAG Omdat Lucinda geboren en getogen is in het westen van Nederland dachten haar vriendinnen dat ze wel terug zou keren naar Den Haag. ,,Voor mij was dat helemaal niet logisch. Ik woonde eerst in Amersfoort en later in Leusden met zoveel groen in deze omgeving. Het is hier ook veel rustiger en alles is lekker dichtbij. Bovendien vertrokken m’n ouders naar Frankrijk. Dus daarvoor hoefde ik ook niet weer naar Den Haag." Is er dan niets om terug te gaan? ,,Ja, ik mis de zee. Daarvoor keer ik regelmatig terug naar Den Haag", vult Lucinda aan.

Ik kwam uit een emotionele rollercoaster, dan hoop je dat je snel weer rust vindt

Het plekje in het midden van het land wilde ze dus helemaal niet verlaten en zo kwam Lucinda met een specifieke woonwens bij Hendrik-Jan Rinkel van Succes Makelaars. ,,Hij zocht onder andere voor me in Leusden bij de Hamershof, maar wat vooral fijn was, was dat Succes Makelaars zoveel voor je uitzoekt." Rinkel maakte zelfs even kennis met de ouders van Looijenga. ,,Ja, dat geeft vertrouwen. Ik kwam uit een emotionele rollercoaster, dan hoop je dat je snel weer rust vindt", beaamt Lucinda. 

,,M’n ouders zeiden ook gelijk 'Daar moet je mee verder gaan' en dat maakte het voor mij makkelijker door te zetten. Ik vond het moeilijk de controle los te laten." Maar dat was van korte duur. Succes Makelaars pakte snel allerlei zaken op voor Lucinda. ,,Ik moet echt toegeven dat Succes Makelaars alles voor me heeft gedaan. Zo zochten ook uit welke financiële ruimte ik had. En dat viel ook gewoon ontzettend mee. Ze gaven me zelfs advies hoe ik het met de belasting moet regelen. Nee, ik ga voorlopig niet meer weg bij Succes Makelaars."

Ik moet echt toegeven dat Succes Makelaars alles voor me heeft gedaan. Zo zochten ook uit welke financiële ruimte ik had

NIET KLUSSEN Het makelaarskantoor in Leusden vond voor Lucinda een prachtig appartement in het centrum van Leusden. Vlak bij de winkels en het gezellige plein op De Biezenkamp. En vlak bij de school van haar zoontje in de veilige en groene omgeving die Lucinda en haar zoontje al gewend waren. Het drie-kamer appartement met een ruime hal, een berging en twee slaapkamers heeft een nieuwe badkamer en een heerlijk balkon dat op het zuiden gelegen is. 

Er hoeft niets aan te gebeuren en dat vindt Lucinda ook een uitkomst: ,,Ik ben niet bezig met klussen. M’n vader is gelukkig wel handig. M’n ouders komen ook helpen bij de verhuizing, maar eigenlijk gaat het nu allemaal best gemakkelijk. Ik moet nog wat leuke spulletjes uitzoeken, want ik huur nu een gemeubileerde woning", zegt Lucinda tot slot. En in één adem gaat ze door: ,,Het is een hele fijne plek. Ik kijk samen met m’n zoontje nu echt uit naar een leuke toekomst. Ik ben er best trots op. En dankbaar ook."

Succes Makelaars
Hamersveldseweg 72
3833 GS Leusden
Tel. 0334-947707
succesmakelaars.nl

De sfeervolle living.
De woning heeft alle luxe die je je maar wensen kan.
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie