Afbeelding
Archief BDU Media

Nieuw wooninitiatief voor jongeren met verstandelijke beperking

11 november 2019 om 10:50 Zorg

LEUSDEN Een groep ouders van jongeren met een verstandelijke beperking heeft de handen ineengeslagen om een woonvorm te starten voor begeleid wonen. Het plan is om over een aantal jaren aan twaalf tot zestien jongeren een plek te kunnen bieden in Leusden.

Het doel van de ouders is om een kleinschalige woonvorm met vierentwintig uurs-zorg te realiseren. Men wil hiermee jongeren met een verstandelijke beperking, net als leeftijdsgenoten, de mogelijkheid bieden om op zichzelf te gaan wonen. Zij verdienen immers dezelfde kansen op een kwalitatief goed bestaan als mensen zonder beperking.

Een specifiek op de jongeren toegeruste plek kan hen bescherming, veiligheid, rust en plezier bieden en eventuele zorg kan op maat aangeboden worden. De initiatiefnemers sluiten daarmee aan op de plannen van de gemeente Leusden, omliggende gemeenten en de landelijke overheid.

De initiatiefnemers hebben zich verenigd onder de naam 'WoonDroom Leusden' en zijn al in overleg met diverse partijen. Men verwacht op korte termijn een aantal formele zaken, zoals het oprichten van een stichting en het samenstellen van een bestuur afgerond te hebben. Belangstellenden worden verzocht zich te melden bij de stichting in oprichting, via mailadres woondroom.leusden@gmail.com.

De registratie van belangstellenden is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets. Inschrijven kan vanaf de leeftijd van twaalf jaar. Het plan is om in eerste instantie plaats te bieden aan jongeren tussen de achttien en dertig jaar. WoonDroom richt zich op jongeren uit Leusden, maar ook inschrijven uit omliggende gemeenten, zoals Amersfoort en Barneveld, is mogelijk.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie