Afbeelding
lintjes.nl

Roelf Willemstein Ridder in de Orde van Oranje Nassau

21 juni 2019 om 15:00 lokaal

LEUSDEN Burgemeester Bouwmeester reikte vrijdag 21 juni tijdens een bijzondere netwerkbijeenkomst en tevens de boekpresentatie ter ere van het 25-jarig jubileum van de AVS in Apeldoorn een koninklijke onderscheiding uit aan Roelf Willemstein. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De decorandus (64 jaar) was oorspronkelijk leerkracht en directeur in het speciaal basisonderwijs. Sinds 2000 is hij werkzaam bij de vak- en beroepsorganisatie Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Hier was hij van 2000 tot 2018 algemeen directeur en tevens werd hij in 2010 directeur van het Centrum Educatief Leiderschap (CEL), een functie die hij tot op heden vervult. Willemstein bouwde de beroepsorganisatie uit tot een brede netwerkorganisatie ter stimulering van de samenwerking rondom de leerling alsmede ten behoeve van de vertegenwoordiging van de schoolleiders. Hij zet zich in voor het welbevinden en de ontwikkeling van leerlingen alsmede voor de leiderschapsontwikkeling in het (speciaal) primair onderwijs.

Onder zijn leiding kwamen honderden netwerken, nascholingen en leergangen tot stand ten behoeve van schoolleiders en -bestuurders. Bovendien was hij eindverantwoordelijk voor het jaarlijkse ledencongres en mede-eindverantwoordelijke van het European School Head Association(ESHA)-congres te Maastricht in 2016.

Bovendien verzorgde hij de inrichting van het CEL en was hij inspirator en stimulator van het intersectoraal en -disciplinair werken rondom het bestuur van de Integrale Kind Centra (IKC's). Hij is onder anderen verantwoordelijk voor de uitgave van drie toonaangevende publicaties op het terrein van leiderschap in het onderwijs en de ontwikkeling van het leer-werktrajecten in zowel de publieke - als de private sector.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie