Misschien ook minder publiek tijdens de open dagen van Mechan Groep.
Misschien ook minder publiek tijdens de open dagen van Mechan Groep. Arnoud J Spaaij

Sobere show Mechan Groep

19 december 2019 om 07:15 Zakelijk

ACHTERVELD Aan het eind van het jaar zijn er nogal wat bijeenkomsten. Velen zijn echte tradities geworden in de loop van de jaren. Zo ook de eindejaarshow van de Mechan Groep. De importeur van landbouwmachines opent haar deuren voor al haar relaties.

Arnoud J Spaaij

De Mechan Groep in Achterveld is in Nederland onder andere distributeur van de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Het bedrijf komt voort uit de groothandel en importeur van De Vor die ooit met een kleine smederij in het dorp begon. Nog altijd werken er veel mensen uit het dorp en de directe omgeving. Maar zeker ook heeft het bedrijf vele klanten voor en gebruikers van de machines die het levert. Sinds jaar en dag wordt er voor de vele klanten en gebruikers uit de land- en tuinbouwwereld aan het einde van het jaar een meerdaagse beurs georganiseerd waar de nieuwste snufjes en de laatste producten worden getoond. Dat gaat uiteraard gepaard met feestelijkheden. Maar dit jaar is besloten alles een tandje minder uitgebreid te doen, zo laat het bedrijf weten.

NAAM Mechan Groep zet de bekende wintershow in Achterveld dit jaar om in een meer ingetogen variant van het evenement. Daarvoor heeft men zelfs de naam van de wintershow aangepast in de Mechan Open Deur Dagen. ,,In een tijd waarin wij allemaal serieus en hard werken aan een nieuwe toekomst van de agrarische sector, past enige soberheid", zegt Ray Uiterwaal, CEO van Mechan Groep. ,,Tegelijkertijd is het een open deur dat wij trots zijn op onze boeren. En het is een open deur dat Mechan Groep in december haar terrein een paar dagen openstelt voor bezoekers."

STEUN De landbouwsector roert zich op vele momenten en diverse manieren. Mechan Groep lijkt op deze manier ook steun te geven aan de bezwaren die er in de agrarische wereld zijn tegen de maatregelen van de regering op het gebied van stikstof, kooldioxide en PFAS.

Uiterwaal omschrijft de Mechan Open Deur Dagen als ingetogen en informatief. ,,Uiteraard wel met een fraai overzicht van de nieuwste machines, met alle belangrijke modellen van Fendt, Massey Ferguson en Valtra en met nuchtere specialisten, die antwoord hebben op alle vragen over onze tractoren en landbouwmachines."

BEZOEKERS De ingetogen opzet betekent niet dat er voor de bezoekers niets lekkers is. Van ouds komen veel buren en betrokkenen uit de buurt ook een kijkje nemen. Voor hen is het evenement ook een oudejaarsbijeenkomst. Mechan Groep stelt de deuren dus voor klanten en voor direct betrokkenen open. De verzorging van de inwendige mens is doorgaans in goede handen en zal dit jaar zeker ook weer goed verzorgd worden.

De toeloop van de duizenden bezoekers wordt in goede banen geleid door verkeersbegeleiders. Het is gelijk de ultieme test voor de juist weer geopende Hessenweg.

Mechan Groep opent haar deuren op vrijdagmiddag 20 december (van 13.00 tot 17.00 uur) en zaterdag 21 december (van 10.00 tot 17.00 uur).

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie