Afbeelding
Ladies Circle

Opbrengst actie Ladies’ Circle Leusden bekend

31 december 2022 om 16:58 Lokaal Deel je nieuws

Voor de Vereniging van Huntington en campagneteam Huntington hebben de ladies geld opgehaald. Na eerdere successen in de afgelopen jaren, zijn er dit jaar handgemaakte chocoladeletters in fijne samenwerking met Fyn Ys uit Leusden verkocht. “Particulieren en bedrijven wisten de actie goed te vinden, er zijn ruim 1500 letters verkocht”, aldus Petra Hagen, lid van Ladies’ Circle Leusden. Hiermee is in totaal een bedrag van € 2008,35 verdiend voor het goede doel.  

De ziekte van Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Met dit geld willen wij educatie en ondersteuning voor - gezinnen die te maken krijgen met Huntington - mogelijk maken. Daarnaast zamelen we dit geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel, iets dat hard nodig is aangezien dit er nog niet is voor deze slopende ziekte. 

Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het gen heeft. Vanaf het moment van de eerste klachten leef je gemiddeld nog 17 jaar. De ziekte ontwricht niet alleen levens, gezinnen, maar hele families doordat er meerdere gendragers in je familie kunnen zijn en het van generatie op generatie wordt doorgegeven. 

De ladies van LC77 zijn altijd op zoek naar nieuwe dames die het leuk vinden om acties voor het goede doel te organiseren in combinatie met gezellige activiteiten. Heb je interesse? Mail dan naar lcleusden@gmail.com. Of kijk op https://lc77.ladiescircle.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie