Afbeelding
Gemeente Leusden

Kruispunt Asschatterweg-Torenakkerweg wordt aangepakt

11 november 2021 om 13:41 Verkeer en vervoer

LEUSDEN Het kruispunt Asschatterweg-Torenakkerweg wordt door velen als onlogisch en niet echt fietsvriendelijk ervaren, meldt het Leusdense college. Fietsers moeten hier op een onlogische manier oversteken. Van verschillende kanten is aangedrongen op een aanpassing van de verkeerssituatie. Er ligt nu een plan om het kruispunt om te vormen tot een gelijkwaardig kruispunt. 

Daarbij wordt het kruispunt verkleind en verhoogd aangelegd. Dit plateau is bedoeld om de snelheid van het autoverkeer dat het kruispunt nadert omlaag te brengen. Ook wordt het asfalt vervangen door klinkers.

,,Om te voorkomen dat fietsers bij het her in te richten kruispunt in de problemen komen, wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op beide fietspaden op het gedeelte van de Asschatterweg tussen de Middenweg en de Torenakkerweg. Verder wordt de werking van de verkeersregelinstallatie bij het kruispunt Middenweg-Asschatterweg zodanig aangepast dat overstekende fietsers via ‘twee keer groen’ snel naar het juiste fietspad worden geleid, waardoor de verleiding om rechtdoor te fietsen wordt beperkt.”
Het college vraagt de gemeenteraad om het geld voor de uitvoering van deze maatregelen beschikbaar te stellen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie