Beachvolleybal is leuk om eens zelf te proberen.
Beachvolleybal is leuk om eens zelf te proberen. Eigen foto

Open beachvolleybal-toernooi bij AFAS-LEOS en LHV

7 april 2023 om 17:34 Overig

LEUSDEN Zaterdag 13 mei houden volleybalvereniging AFAS-LEOS en de Leusder Handbal Vereniging (LHV) een open beachvolleybal-toernooi. Het toernooi vindt plaats op het beachveld op het Burgemeester Buiningpark. 

AFAS-LEOS en LHV willen met dit toernooi de inwoners van Leusden laten ervaren hoe leuk sporten op het beachveld is en zo ook meer gebruik stimuleren. De jeugd t/m 16 jaar kan van 11:00-13:00 uur een toernooi komen spelen en de volwassenen (vanaf 16 jaar) van 14:00-18:00 uur. Wedstrijdervaring is niet nodig en aanmelden kan als team en individueel via de website van Leusdeninbeweging.nl (jeugd en volwassenen). 

PUBLIEK IS WELKOM

Ook publiek is op 13 mei van harte welkom. De sportkantine en het terras zijn open. Drie jaar geleden sloegen AFAS-LEOS en LHV de handen ineen en legden het beachveld aan op een bestaand handbalveld. Dat konden zij doen met hulp van diverse sponsoren, waaronder het Fonds Samenlevingsinitiatieven. 

Op het beachveld is ruimte voor twee handbalvelden of twee volleybalvelden. Marita Voogt, voorzitter van LHV: ,,Het sporten op het zand geeft veel plezier en gezelligheid. Dat zouden meer mensen in Leusden moeten ervaren.” Daarom wordt er een toernooi voor zowel jeugd als volwassenen in gemengde teams georganiseerd. 

KARTREKKER

Minco Kersloot, kartrekker van het beachveld bij AFAS-LEOS: ,,Aan beachvolleybal kun je gemakkelijk meedoen, een team is zo gemaakt. Ter plekke maken we teams van mensen die zich individueel hebben opgeven”. Het beachveld kan ook door inwoners of andere sportclubs gehuurd worden. Meer informatie over het huren van het beachveld voor een eigen sportactiviteit, kijk dan op de website van LHV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie