Rens Brand kopt een bal weg voordat de aanvallers van VEVO gevaarlijk kunnen worden. Erik van 't Land

Overwinning in blessuretijd: Achterveld buigt achterstand om

3 april 2022 om 08:48 Voetbal

ACHTERVELD In de 88e minuut keek Achterveld nog tegen een 2-1 achterstand aan en was het hopen dat er nog een puntje gepakt zou worden tegen VEVO. Niet veel later stapten de ‘oranjehemden’ lachend van het veld. Door treffers van Rens van Brand en Sven van Rossum werd het toch nog 3-2.

Door Peter Pos

Na de treffer van Brand, vlak voor het einde van de reguliere speeltijd, was al duidelijk dat er meer in zat voor Achterveld. ,,Doorgaan’’, klonk het van alle kanten.

Vooral Joris Houtveen knoopte dat in zijn oren. De rechtsback kwam in de 92e op langs de zijlijn en zag dat Sven van Rossum om de bal vroeg. ,,Sven gaf aan waar hij de bal wilde hebben. Het lukte me om de bal daar ook te krijgen en hij gleed ‘m binnen’’, glunderde de 25-jarige verdediger die na rust in het veld was gekomen. ,,Door een liesblessure loop ik al een tijdje te kwakkelen. Natuurlijk had ik het liefst de hele wedstrijd gespeeld, maar op deze manier het verschil maken is ook heel fijn.”

In de eerste helft zag Houtveen vanaf de bank hoe moeilijk Achterveld het had. De vierdeklasser stichtte nauwelijks gevaar en kwam zelfs op een 1-0 achterstand. Vooral de voorzetten vanaf de zijkant leidden telkens tot niets.
Houtveen: ,,We kregen de opdracht om strakkere voorzetten te geven. Ik had zoveel ruimte aan de rechterkant dat ik het al een paar keer had geprobeerd. Lekker dat die laatste voorzet wel goed viel en we toch nog wonnen.”

Overigens werd het daarna bijna nog gelijk. Bij een laatste aanval van de bezoekers werd de bal nog gevaarlijk voor het doel gebracht, maar ook door iedereen gemist. ,,Ik stond daar vlakbij’’, aldus Houtveen. ,,Gelukkig raakte niemand de bal en was het gevaar voorbij.”

Jacco Meurs was blij dat zijn ploeg na de matige eerste helft zich toch terug in de wedstrijd knokte. ,,In de eerste helft liet VEVO ons opbouwen. Dat ging prima tot 20 meter van het doel, verder kwamen we niet. Ik heb geen fatsoenlijk schot op doel gezien.”

Kort na rust werd het zelfs 0-2 en werd de opdracht alleen maar moeilijker. Jelle Neumann bracht het geloof weer terug bij Achterveld door een corner van Jimmy de Greef binnen te knikken. Meurs: ,,Daarna zijn we vol blijven jagen op de gelijkmaker. Dat het zelfs een overwinning werd is heel erg mooi. We staan er weer goed bij op zowel de ranglijst als in de periodestand.”

Gerben van Doorn en Rens Brand (4) proberen de bal te blokken. Joey van den Brink (links) en Jelle Neumann kijken toe.