Voor Achterveld staat er dit seizoen niet meer zoveel op het spel.
Voor Achterveld staat er dit seizoen niet meer zoveel op het spel. Gerwin van Luttikhuizen

Game over voor Achterveld

23 april 2022 om 22:23 Voetbal

ACHTERVELD Achterveld kan de resterende wedstrijden van het seizoen vrijuit voetballen. Voor de vierdeklasser staat niets meer op het spel na de 2-1 nederlaag tegen WZC Wapenveld. Winst was noodzakelijk om mee te blijven doen in de strijd om de vierde plaats. De plek die aan het einde van de rit recht geeft aan deelname aan de nacompetitie.

Eigenlijk speelde Achterveld een prima wedstrijd, het ontbrak echter aan één ding. ,,Dat was doelpunten maken’’, verzuchtte Jacco Meurs. ,,We creëerden zoveel kansen en benutten er daar maar één van. Dat we hier verliezen is echt een enorme domper.”
Al in het eerste kwartier kreeg Achterveld een paar goede kansen om de score te openen. Dat gebeurde niet. Na rust kreeg de ploeg hiervoor de rekening gepresenteerd. WZC werd wat sterker en wist wel te scoren. Rens Brand kopte even later de 1-1 binnen. De geroutineerde verdediger lijkt de laatste weken een abonnement te hebben op scoren, het was alweer zijn vierde treffer in vijf wedstrijden tijd.

,,Aan een gelijkspel hadden we niet veel, dus bleven we aanvallen’’, zei Meurs. ,,WZC deed dat ook waardoor er een open wedstrijd ontstond. Opnieuw kwam de thuisploeg op voorsprong en bijna kwam Achterveld in blessuretijd op gelijke hoogte.
Bij een corner ging Brian Bakkenes mee naar voren. De doelman slaagde er ook nog eens in op doel te koppen, maar zag zijn collega ternauwernood redding brengen.
[Doelpunt: Rens Brand 1-1.