Topagenten David, Luuk en Daniël werden woensdagmiddag door burgemeester Bouwmeester in het gebouw van AFAS verrast op een mooi cadeau.
Topagenten David, Luuk en Daniël werden woensdagmiddag door burgemeester Bouwmeester in het gebouw van AFAS verrast op een mooi cadeau. Gemeente Leusden

Gemeente Leusden wint zoektocht naar Cyber Agents

20 mei 2021 om 09:33 Overig

LEUSDEN Om kinderen te attenderen op de gevaren van cybercriminaliteit, startte de gemeente Leusden in februari met het werven van zogenaamde ‘Cyber Agents’. Naast een oproep om zich aan te melden via de verschillende kanalen, heeft burgemeester Bouwmeester ook verschillende scholen bezocht om in de klassen uitleg te geven over de gevaren van cybercriminaliteit. 

Dit heeft erin geresulteerd dat er nu in Leusden 295 Cyber Agents zijn. Daarmee werd de wedstrijd met Zeist (131 aanmeldingen), Bunnik (46) en Woudenberg (36) wie de meeste Cyber Agents kon mobiliseren glansrijk gewonnen. Volgens de organisatie Hackshield is nu al één op de vijf kinderen in Leusden Cyber Agent: het hoogste percentage van Nederland.

De Leusdense Cyber Agents met de meeste punten, David, Luuk en Daniël, werden woensdagmiddag door burgemeester Bouwmeester in het gebouw van AFAS verrast met een mooi cadeau.

HACKSHIELD Het aanmelden als Cyber Agent kan nog steeds via https://www.joinhackshield.nl/gemeente/leusden. Via HackShield kan de aanmelder een Cyber Agent worden die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Spelenderwijs worden ze bewust van gevaren die online kunnen loeren. Daardoor kun ze ook hun omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent van de gemeente Leusden de gemeente beschermen.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie